Nvidias senaste drivrutin, version 531.18, släpptes nyligen och vid sidan av vanliga justeringar har även en bugg smugit sig in. Buggen i fråga påverkar processorn, vars aktivitet ökar med upp mot 15 procent när spel stängts ned. Nvidia har meddelat att företaget är medvetna om buggens existens och en fix väntas vara på plats den 7 mars.

Boven i dramat ser ut att vara Nvidias Display Container, vars processoraktivitet ökar med 10 till 15 procent efter spel stängts ned, vilket kan ses i aktivitetshanteraren. På Reddit spekuleras det att buggen orsakas av senaste versionen av bolagets Game Session Telemetry-plugin, men alla användare verkar inte vara påverkade av bekymret.

Reddit-användare har hittat en temporär lösning på problemet, genom att blockera eller ta bort "NvGSTPlugin.dll" manuellt. Huruvida detta potentiellt sätter käppar i hjulet för andra processer är inte helt uppenbar och det inget som rekommenderas. Ett annat alternativ är att låta bli att uppdatera, alternativt backa tillbaka och använda en tidigare Nvidia-drivrutin och köra den till Nvidia själva släpper en fix.

Även om Nvidia är medvetna om problemet och berättar att en hotfix släpps under dagen den 7 mars, vilket bör lösa de processorbaserade problemen.