De många partnertillverkarna har sina egna namn och tillägg för att särskilja grafikkort i olika segment och med olika kylare. Nyligen presenterade MSI ett tillskott för RTX 3060 Ti med tillägget "Super 3X", baserat på serien MSI annars kallar "Suprim". Det uppskattades inte av Nvidia, som uppges ha tvingat MSI att återkalla modellen helt.

Nvidia har själva tidigare använt "Super" som ett suffix till vissa grafikkortsmodeller, senast i Geforce RTX 2000-serien. Några sådana Super-kort finns däremot inte i RTX 3000-serien. Enligt uppgift var Nvidia inte nöjda med att namnvalet riskerade bli missledande. Modellen är nu bortplockad från MSI:s webbsida och väntas inte återvända, åtminstone inte under samma namn.

Exakt hur missförståndet uppstod är inte helt tydligt. Videocardz spekulerar i att det skulle kunna röra sig om otydliga riktlinjer från Nvidia. Ett annat alternativ är att MSI helt enkelt hoppades att namnvalet skulle flyga under radarn, eftersom Super 3X-modellerna endast var tänkta att lanseras i Kina.

Läs mer om tydlig namngivning: