Logitechs möss hör till de mest populära bland både gamers och andra datoranvändare, och snart blir det lättare att hålla liv i musen. Logitech har nämligen inlett ett samarbete med Ifixit för att göra det enkelt för användare att göra vissa reparationer av utvalda tillbehör.

I en särskild Logitech-avdelning ska Ifixit börja sälja officiella reservdelar i sommar. Redan nu har de börjat publicera officiella reparationsmanualer, till att börja med för de mer proffsinriktade olika modellerna av MX Master och MX Anywhere.

Dessvärre gäller det tills vidare enbart i USA, trots att Ifixit levererar reservdelar och verktyg globalt. Ifixit ska sälja både lösa reservdelar och paket med alla nödvändiga verktyg. En snabbkoll i butiken visar att det finns batterier, "fötter" och skruvar till de flesta modeller. Priserna ligger mellan cirka 150 och 300 kronor – betydligt mindre än en ny mus om allt som är fel är att batteriet inte håller laddningen längre.

Ifixit har sedan tidigare egna reparationsguider för många Logitech-produkter och ska förhoppningsvis utöka utbudet av officiella reservdelar.