I veckan gick Apples årliga september-evenemang av stapeln, med Iphone-nyheter i spetsen. Tillsammans med nya flaggskeppet Iphone 15 Pro introducerades systemkretsen A17 Pro. Där tar Apple klivet över till tillverkning med TSMC:s 3-nanometersnod, vilket väntades ge ett lyft i energieffektivitet och prestanda. I presentationen utlovade Apple ett lyft på upp till 10 procent för prestandakärnorna, ett löfte de ser ut att hålla.

Apple siktar på gamers med Iphone 15 Pro

I resultat från Geekbench 6 når A17 Pro totalt 2 914 poäng i enkeltrådad prestanda, vilket är var prestandakärnorna får glänsa. Ställt mot A16 Bionic, som får 2 644 poäng i samma test, är det nästan exakt 10 procent högre. Det flertrådade ser däremot inte riktigt lika bra ut. Där kammar A17 Pro hem 7 199 poäng, vilket är knappt 2 procent över de 7 073 poäng A16 Bionic får i samma test.

A17-Pro-Geekbench-6-single-core-and-multi-core-results.jpg

Poäng i Geekbench 6.

A17-Pro-Geekbench-6-single-core-and-multi-core-results.jpg

Specifikationer för A17 Pro.

Testenheten går under namnet "Iphone 16,1", vilket talar för att det rör sig om en Iphone 15 Pro. Precis som väntat listas processorn som en sexkärnig modell, med en basfrekvens på 3,77 GHz. Specifikationerna bekräftar även att mängden primärminne landar på 8 GB, en siffra Apple var tystlåtna om under presentationen.

Samma trend för Iphone 15 Pro Max

Det har även dykt upp siffror listade under modellen "Iphone 16,2", som förknippas med Iphone 15 Pro Max. Där syns ungefär samma trend, men med en något större skillnad om nästan 12 procent i enkeltrådad prestanda, ställt mot A16 Bionic i Iphone 14 Pro Max.

Med A17 Pro är det egentliga paradnumret grafikdelen, som Apple menar att de stöpt om från grunden. Den ska bjuda på upp till 20 procent högre prestanda, men eftersom Geekbench 6-testerna endast fokuserar på processordelen återstår att se huruvida Apples löfte håller.

Källa: Geekbench 6, Macrumours, Wccftech