Knappt en vecka hann de nya Iphone-modellerna vara ute innan användare rapporterade stora problem, rapporterar till exempel Gizmodo. Både på sociala medier och Apples egna forum har användare klagat på överhettning och uppsvällda batterier.

Problemet med överhettning verkar gälla Iphone 15 Pro, där användarna rapporterar att telefonen blir allt från småljummen till för het att ens hålla i. Främst händer detta då mobilen laddas, men även då man använder mer krävande appar och spel. Vissa rapporterar också att den blir varm bara av att ligga overksam. Videor cirkulerar på sociala medier där de mäter temperaturen och hamnar på runt 37-41 grader.

Redan innan Iphone 15 släpptes var det vissa som var tveksamma till om ramen i titan och processorn skulle klara av värmen, vilket nu blivit verklighet. Överhettning är inte det enda problem som rapporteras kring Iphone 15. Ett fall av uppsvällt batteri har också uppdagats via Reddit. Hittills verkar just detta problem inte vara lika utbrett, men det är dock livsfarligt då svällda mobilbatterier kan börja brinna eller explodera.

Apple har hittills inte kommenterat problemen, utan hänvisar användare till supportsidan med information om hur man hanterar telefoner som blir varma.