Den 4 oktober ser ut att bli dubbel portion telefoner. Från Samsungs sociala medier i Indien och en sedan tidigare läckt video framgår att Galaxy S23-familjen utökas med en "FE"-modell, ett suffix som står för "Fan Edition". De har traditionellt utmärkt sig för att utlova samma helhetsupplevelse som de ordinarie modellerna, men till ett lägre pris.

Från bilden på X (tidigare Twitter) framgår att "det nya episka" anländer den 4 oktober – samma datum Google väntas avtäcka Pixel 8. Utöver texten syns en trio kameror, som ledtråd till vad som komma skall. Kamerorna påminner dels om vad som redan finns på Galaxy S23-familjens baksidor, dels stämmer det överens med bilder och videoklipp som letat sig ut de senaste veckorna.

fe23.jpg

I ett videoklipp visas vad som uppges vara kommande Samsung Galaxy S23 FE.

Till skillnad från de existerande flaggskeppen talar rykten för att det blir två olika systemkretsar i Galaxy S23 FE. Med de ordinarie fimpade Samsung de egna systemkretsarna helt, för att endast lansera varianter med Snapdragon 8 Gen 2. Med FE-versionen uppges de återvända till tidigare tradition och telefonerna utrustas med antingen Snapdragon 8 Gen 1 eller Exynos 2200.

Tidigare generationer har Europa främst tilldelats de Exynos-bestyckade versionerna, vilket väntas vara fallet även med Galaxy S23 FE. Utöver det väntas telefonen ärva samma huvudkamera som Galaxy S23 och S23 Plus, men få ett yttre med mer tilltagna skärmkanter. Prislappen är inte bekräftad, men bland de uppgifter som cirkulerar återkommer 599 USD, motsvarande strax över 8 000 kronor inklusive moms. Utöver nya telefoner väntas därtill en surfplatta och nya trådlösa hörlurar.

Källa: Wccftech, GSM Arena, Android Authority