AR-glasögon är en lovande framtida teknik som trots ett och annat försök fortfarande är långt ifrån redo att ta över världen och ersätta mobiltelefoner. Men flera företag utvecklar tekniker med sikte på att så småningom ta fram glasögon som kan förstärka verkligheten utan att vara i vägen eller få bäraren att känna sig uttittad.

Meta är ett av dessa företag, och har släppt flera trevande produkter under åren – nu senast Ray Ban Meta-glasögonen som fokuserar på den estetiska biten i väntan på att den tekniska ska komma på plats.

I jakten på mer avancerade AR-glasögon har Meta nu ingått ett partnerskap med Mediatek, rapporterar Android Central. Företagen ska tillsammans utveckla systemkretsar för framtida glasögon, meddelade Mediateks Vincent Lu och Jean Boufarhat på Meta Reality Labs vid en presentation på Mediatek Summit-konferensen. Kretsarna kommer vara exklusiva för Meta. Enligt Jean Boufarhat behöver företaget kretsar med hög prestanda, låg strömförbrukning, korta svarstider och liten storlek för att få plats i glasögon.

Partnerskapet mellan företagen innebär att Meta förmodligen inte kommer använda några Snapdragon-kretsar från Qualcomm i AR-glasögon de närmaste åren. Meta har tidigare använt Qualcomms kretsar i sina VR-headset.