För någon vecka sedan anlände AMD:s nya uppställning Threadripper-processorer i officiell bemärkelse. Högst upp finnes Threadripper Pro 7995WX, en 96-kärnig modell som föga förvånande snabbt hamnat i händerna på överklockare världen över.

De senaste dagarna har bjudit på nya rekord och senast ut är sydkoreanske Safedisk, som skruvar upp både klockfrekvenser och Cinebench-poäng i taket. Modellen, som är bestyckad med 96 stycken Zen 4-baserade kärnor, är specificerad till en boostfrekvens upp till 5,1 GHz. Med spänningen ställd till 1,62 V jagas processorn upp i betydligt högre 6,25 GHz – bland det högsta validerade för processorn hittills.

AMD-Threadripper-PRO-7995WX-CPU-Cinebench-R23-Benchmark-Record.jpeg

Utöver processorn inkluderade konfigurationen 256 GB DDR5-minne och Asus-moderkortet Pro WS WRX90 Sage SE, som utöver 41 faser bjuder på tilltagna kylning och sju PCI Express 5.0-anslutningar. För att kyla processorn var det dock flytande kväve som gällde, för temperaturer som rapporteras ligga nedåt -18 °C, men sannolikt var ännu lägre. Utöver imponerande klockfrekvenser resulterade det också i nytt Cinebench R23-rekord, med 210 702 poäng.

AMD-Threadripper-PRO-7995WX-CPU-Cinebench-R23-Benchmark-Records-HWBOT.png

Topp 10 räknat i Cinebench-poäng.

Strömförsörjning sköts av ett nätaggregat specificerat till 1 600 watt, men huruvida effektuttaget slår i taket framgår inte. Det finns en mätning om 390 watt, men då tidigare överklockningsresultat vid 6 GHz-gränsen sprungit iväg i just uppåt 1 600 watt är det sannolikt att den lägre siffran är en felmätning.