En person hade köpt ett begagnat GeForce RTX 4090-grafikkort via Amazon Returns, men något var annorlunda. Det såg ut som ett skadat Asus ROG Strix RTX 4090 med 24GB i grafikminne, som kostar uppemot 27 000 kronor.

Tony Charters, som är bakom youtube-kanalen North West Repairs (NWT) upptäckte att kortet inte var en 4090-desktopmodell som marknadsfört. Detta efter att köparen skickade kortet till honom för reparation och han bedömde det som "omöjlig" att fixa. Nu uppmanar youtubern sina tittare att vara försiktiga vid köp av begagnade komponenter.

"Det här kortet går inte att fixa, för det inte finns något kvar att fixa. Förhoppningsvis är det här exemplaret det enda vi ser på den amerikanska marknaden, men det tvivlar jag på." – Tony Charters i sin video.

Det visade sig att kortets tidigare ägare hade gjort några ändringar. Det mest anmärkningsvärda är att grafikkretsen är från en RTX 4080, som youtubern NWT dessutom beskriver som "bränt". Kretskortet visade sig ha tillhört en RTX 4090-laptop.

Har du blivit blåst i andrahandshandeln?