Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, High FXAA + High SSAA (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

Nvidias Geforce GTX 780 Ti visar sig piska på fint i Sleeping Dogs och presterar i princip likvärdigt med AMD:s Radeon R9 290X. Nykomlingen uppvisar även en prestandafördel på nästan 8 procent över Geforce GTX Titan samtidigt som det utpresterar lillebror Geforce GTX 780 med närmare 17 procent.

Historien upprepar sig i upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar och Geforce GTX 780 Ti presterar återigen i nivå med Radeon R9 290X. Vidare syns en prestandafördel till nykomlingen på cirka 8 procent över Geforce GTX Titan samt dryga 19 procent prestandafördel över Geforce GTX 780.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

dogs_780ti.png
dogs_290x.png

Nvidia har bättrat på renderingstiderna i Sleeping Dogs den senaste tiden och tillsammans med Geforce GTX 780 Ti är de nästan på samma nivå som AMD:s Radeon R9 290X, med endast ett fåtal små spikar (den i mitten är från scenbytet mitt i sekvensen). Subjektivt flyter allt på fint med endast något enstaka hack.