Slutsats

Nu vet vi att många avfärdar Acer XB280HK enbart på grund av dess TN-panel. Då är det läge att påpeka att det fortfarande är en riktigt bra TN-panel. Nackdelen är snarare främst betraktningsvinklarna – TN-teknikens eviga akilleshäl. Annars är skärmen i övrigt befriad från andra problem som ofta associeras med TN-teknik och enklare typer av budgetprodukter.

acer_xb280hk_knappsats.jpg

Det viktigaste här är att skärmen är tillräckligt bra för att fungera för mer än enbart spelande. Jämfört med andra TN-baserade UHD-skärmar vi testat är det en allmänt högre nivå på bildkvaliteten och inte minst hur behaglig skärmen upplevs efter ett par timmars gaming, eller för den delen arbete. Där fungerar Acer XB280HK till alla uppgifter som inte kräver en exakt färgåtergivning.

För spel är Acer XB280HK en utmärkt produkt för dig som prioriterar upplevelse och grafikkvalitet. Den som siktar på High eller Ultra-nivåer och är utrustad med ett tillräckligt kraftfullt datorsystemet för att nå dit vid 3 840 × 2 160 pixlar kommer att känna sig hemma. Nvidia G-Sync är verkligen en fördel för den som vill ha följsam bild även vid riktigt krävande grafikinställningar.

Acer XB280HK är en gamingskärm för dig som prioriterar upplevelsen i 4K Ultra HD.

Fördelar:

  • Låg latens

  • Mindre eftersläpningar

  • Stöd för Nvidia G-Sync

Nackdelar:

  • TN-teknikens betraktningsvinklar

  • Endast en ensam bildanslutning

Cirkapris vid publicering: 6 000 kronor
Lägsta pris: