Montering och sammanfattning

Streacoms testbänk BC1 ger ett väldigt gediget intryck direkt vid uppackning, och den känslan håller även i sig genom ihopmonteringen. Varesig det kommer till den tjocka grundplattan eller de olika beståndsdelarna så syns inga skavanker från fräsningsprocessen och allt känns genomgående ytterst välpolerat.

streacom_bc1-15.jpg
streacom_bc1-16.jpg
streacom_bc1-17.jpg
streacom_bc1-18.jpg

Bänkens system för moderkortsmontering är mycket smidigt, där distanserna med snabbfästen håller fast kortet på ett effektivt sätt. Det fanns vissa orosmoln att dessa skulle nypa fast för hårt, vilket skulle göra snabba moderkortsbyten till en krånglig historia, men i praktiken släpper de ifrån utan problem när kortet lyfts upp.

streacom_bc1-19.jpg

Stängerna som grafikkortet ska fästas i ser inte mycket ur för världen, men visade sig dock erbjuda en riktigt stabil monteringspunkt. Ur en testlabbssynvinkel är upplägget inte helt optimalt, då det krävs att grafikkortet skruvas fast vid varje montering för att hålla det på plats ordentligt – något som vi på redaktionen aldrig gör när det varvas modeller inför stora recensioner. Sett till testbänkens portabilitet får detta dock ses som en fullgod kompromiss i sammanhanget.

streacom_bc1-20.jpg
streacom_bc1-21.jpg
streacom_bc1-22.jpg

Under själva bänken finns det gott om utrymme för både nätaggregat och lagring att ta plats, vilket ihop med en helt öppen struktur gör det lätt att dra kablarna från det förstnämnda till tillhörande komponents kontakt. Nämnvärt är att i princip hela monteringen kan göras utan verktyg, då samtliga delar, utom eventuell radiator, hålls på plats med de medföljande tumskruvarna.

streacom_bc1-23.jpg
streacom_bc1-24.jpg

Med hjälp av de medföljande universalfästena finns det möjlighet att montera radiatorer utmed kortsidorna av testbänken, vilket är smidigt då vi annars brukar behöva ställa dessa lite provisoriskt bredvid systemet. Det fanns dock en viss problematik med att skruvarna till radiatorn inte räckte längdmässigt för att gänga fast efter att ha passerat både universalfästet och fläkten. Detta hade kunna avhjälpts genom att man skalat av ungefär halva godstjockleken på fästet.

Sammanfattningsvis är Streacom BC1 Open Benchtable en välbyggd och högst funktionell testbänk, som både är lättarbetad och bjuder på en kul twist i form av portabiliteten. Det rör sig samtidigt om en ytterst nischad produkt, där en minimal produktionsvolym bär med sig en ganska saftig prislapp på 1 400 kronor. Är man beredd på att betala denna summa kan man dock se fram emot en utmärkt testbänk med tämligen unika finesser.

Streacom BC1 Open Benchtable är en utmärkt portabel testbänk med skyhög kvalitetskänsla

Fördelar

  • Kvalitetsnivå och passform i toppklass

  • Enkel på- och avmontering av komponenter

  • Närmast verktygsfri montering

  • Smart lösning för enkel portabilitet

Nackdelar

  • Saftig prislapp

  • Potentiellt krånglig radiatormontering

Pris vid publicering: 1 400 kronor
Lägsta pris: