Sammanfattning

Senaste året har spelmöss med ultralåg vikt verkligen blivit en stor snackis bland entusiaster, där många tillverkare valt att få ned vikten med hål i konstruktionen. Glorious PC Gaming Race var tidigt ute med sin tolkning av konceptet i form av pekdonet Model O, som väger in på 67 gram.

Vid första anblick blev undertecknad orolig över styrkan på konstruktionen på grund av alla hål överallt. Efter att ha kikat på insidan syns åtgärder för det där bolaget förstärkt vissa kritiska delar utan att lägga till allt för mycket vikt. Med det sagt så är bland annat sidopanelerna något flexibla vid högre tryck och kan ge ifrån sig oljud.

Model_O-35.jpg

En annan punkt som inte riktigt har varit lika aktuell tidigare är smuts och damm. Med hål både på ovan- och undersidan är det bara en tidsfråga innan det är allt för mycket smuts på kretskortet, som syns tydligt på bilderna. Glorious PC Gaming Race rekommenderar tryckluft för att rengöra insidan.

För undertecknad var det ganska knepigt att använda Model O. Inte på grund av formen utan vikten som kändes väldigt ovan, vilket gjorde att jag själv saknade kontroll. Detta är väldigt personligt och stämmer inte in på alla, men undertecknad märkte att en vikt runtom 80–90 gram ger tillräckligt med motstånd för att öka träffsäkerheten vid långsamma rörelser.

Något som var väldigt oväntat och lite oroande var inmatningslatensen som blev högst i redaktionens tester hittills. Ställt mot pekdonen i toppen handlar det om cirka 21 ms högre latens, vilket kan göra skillnad i snabba och krävande speltitlar. I bästa fall är det bara redaktionens exemplar som har exceptionellt hög latens, men oavsett är det värt att nämna.

Model_O-33.jpg

Det är inte förrän i slutet mot testperioden som undertecknad har blivit mer van vid vikten, något som inte brukar vara ett problem när pekdonen byts ut väldigt ofta. Det kan vara värt att tänka på innan köp, men även efter om det inte riktigt känns helt rätt efter att du använt den en tid. Med mer tid landar den troligen tillslut rätt även hos dig.

Prismässigt landar Model O på 599 kronor i svenska butiker och med tanke på byggkvaliteten och framför allt känslan för smådetaljer, så är det ett vettigt pris för Glorious PC Gaming Race lätta skapelse. Ultralätta pekdon av den här typen har tidigare varit svåra att få tag på och kostat betydligt mer, men Glorious PC Gaming Race tar ned det till rimliga nivåer med Model O.

Model_O-6.jpg

Sammanfattningsvis är Glorious PC Gaming Race Model O en väldigt bra spelmus som sätter mycket rätt, utan att dra iväg allt för mycket i pris. Kombinationen av en följsam kabel, utmärkt sensor och väldigt lätt konstruktionen gör Model O till ett riktigt bra val för den som vill få ned vikten utan att offra prestanda eller byggkvalitet.

Glorious PC Gaming Race Model O är en väldigt lätt spelmus med bra prestanda till ett rimligt pris

Fördelar

  • Bra ambidexter formgivning

  • Utmärkt sensor

  • Väldigt låg vikt

  • Imponerande byggkvalitet...

Nackdelar

  • ... men något tunn konstruktion på vissa delar

  • Hög inmatningslatens

Cirkapris vid publicering: 599 kronor
Lägsta pris: