Det finns ett par datorlådor som är mer populära än andra. Till dessa hör givetvis Antecs Performance-serie och föregångaren till den modell vi ska titta närmare på idag, nämligen [article id="5947"]Cooler Master Cosmos[/article]. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör en datorlåda till en lyckad konstruktion. Ofta handlar det om en väldigt bra kombination av smarta funktioner, god kylförmåga och låg ljudnivå. Problemet är att dessa egenskaper ofta står i ett slags motsatsförhållande till varandra. Smidiga finesser som löstagbara hårddiskburar har exempelvis en tendens att blockera luftflödet, medan en god kylförmåga ofta innebär att ljudnivån ökar. Det är helt enkelt ingen lätt uppgift att konstruera det ultimata chassiet.

Den första versionen av Cooler Master Cosmos fick ett varmt mottagande här på SweClockers. I recensionen belönades modellen med utmärkelsen ”rekommenderas”, som bara delas ut till de allra bästa produkterna på marknaden. I detta fall handlade det om en konstruktion som försökte kombinera god kylning, låg ljudnivå och en stilren design och därmed uppnå balans mellan de faktorer som de flesta användare anser är viktigast.

Cooler Master har med nya Cosmos förändrat inriktningen en smula. Cosmos S är en renodlad prestandalåda där tillverkaren är helt koncentrerad på att skapa ett chassi som rymmer de allra mest krävande av datorsystem. Nu är det gamers och överklockare som ska få sin fix, och frågan är om de lyckats.