Inledning

Viktig information om felaktig riser-brygga på NZXT H1

2020-11-30: Ett konstruktionsfel har upptäcks på H1-chassits PCI Express-förlängningskabel, där skruvarna som håller fast denna kan orsaka kortslutning och i värsta fall brand. Ägare av chassit rekommenderas att inte använda datorn tills en åtgärd finns på plats. NZXT meddelar att ett nytt paket med skruvar som åtgärdar detta problem kommer att finnas tillgängligt under vecka 49.

För vidare frågor om detta konstruktionsfel kan NZXT kontaktas direkt per e-mail via denna adress: h1support@nzxt.com. Vi kommer att uppdatera denna informationsbox när företaget har upprättat en kanal för kunder att få tillgång till de nya skruvarna.

Uppdatering: NZXT har nu upprättat en supportsida där ägare av H1-chassit kostnadsfritt kan beställa ett reparationspaket med nya skruvar som åtgärdar kortslutningsproblematiken. Nya chassin som säljs i butik har de nya skruvarna förinstallerade.

Moderna och energieffektiva komponenter har möjliggjort riktigt kraftfulla datorer i litet format, och inte minst bland SweClockers medlemmar vars gallerier och modifikationer med kompakt tema ofta pryder framsidan. Jag skulle nästan vilja kalla SFF-datorer (eng. small form factor) en smittsam rörelse.

NZXT_H1_01.jpg
NZXT_H1_03.jpg

Att bygga SFF är dock sällan lika lätt att göra som att bygga en större dator. Stor vikt bör läggas på komponentval och detta är något NZXT vill råda bot på med sitt nya chassi H1. Chassit i fråga kommer utrustad med kyllösning, PCI Express-förlängare och ett nätaggregat. Häng med när jag tar en provtur!

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter