Inledning

Att bygga sin egen dator är roligt, lärorikt och oftast bättre för plånboken än att köpa en färdig speldator. Egenbygge ger dig en möjlighet att balansera komponenterna så att datorn både bli bra men också passar din plånbok.

Vad gör då den som saknar kunskaper om att bygga egen dator eller om du inte längre har tid eller viljan att göra det själv? Många butiker har insett att det finns en marknad inte bara för de där billigare, och ofta ganska dåliga, "speldatorerna" och erbjuder nu riktiga kraftpaket med standardkomponenter. Allt till vettigt pris om man räknar in montering och inte minst garanti för helheten.

angstrom_front_page.jpg

Datorn jag gör en testpilot på idag heter Ångström Black Ultra Gaming 2080 Ti från Exertis Captech och kommer säljas av Mediamarkt. Det är ett riktigt kraftpaket för spel med komponenter som Intel Core i9-9900K, Asus ROG Strix RTX 2080 Ti Gaming och 32 GB RAM. Chassit som datorn använder är Fractal Design Define 7 som nyligen lanserades. Allt i allt en dator som jag har stora förväntningar på.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter