Under sommaren har flera rykten påstått att Intel inte kommer släppa några processor i Meteor Lake-familjen för stationära datorer utan enbart på den bärbara sidan. Raptor Lake-S Refresh, som väntas komma nu under hösten, skulle enligt dessa rykten följas av Arrow Lake-S mot slutet av 2024.

Men Intel skjuter nu dessa rykten i sank genom att bekräfta att Meteor Lake kommer till stationära under 2024. Avslöjandet kommer i en intervju med Michelle Johnston Holthaus, chef för Intels Client Computing Group, från PC World.

Om både Meteor Lake och Arrow Lake släpps under år 2024 blir det en av få gånger Intel lanserar två nya arkitekturer under samma år. Frågan är hur företaget segmenterar de olika processorerna i de två familjerna – kanske kommer de inte överlappa varandra utan sitta i separata marknadssegment. Michelle Johnston Holthaus avslöjar inga detaljer om sådant och nämner inte heller Arrow Lake i intervjun.

Meteor Lake har ny arkitektur i både P- och E-kärnorna, kallade Redwood Cove respektive Crestmont. Modeller med inbyggd grafik har också en ny generation kallad Arc Xe-LPG som företaget säger är dubbelt så effektiv som föregångaren. Processorerna tillverkas med företagets nya Intel 4-process och blir först ut med LGA 1851-sockeln som sedan förväntas användas även i Arrow Lake och efterföljande Panther Lake.