#rtx-3080

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

33

Nvidias referenskort i Geforce RTX 3000-serien reas ut

Den sällsynta referensmodellen säljs till extrapris hos amerikanska Bestbuy, vilket indikerar början på slutet för "Ampere".

61

Rykte: Nvidia kapar riktpriserna för Geforce RTX 3000-serien

Fyra kort i toppsegmentet påstås bli billigare framöver, men det återstår att se om det gör någon större skillnad i Sverige.

32

Asus och Noctua släpper lös Geforce RTX 3080 i brun skrud

Efter succé med Geforce RTX 3070 Noctua Edition lanserar Asus och Noctua officiellt sitt andra grafikkort i gemensam regi.

22

Asus och Noctua planerar ännu ett brunbeige grafikkort

Den här gången blir det baserat på Geforce RTX 3080 och får en ännu fetare kylare, bara för att man kan.

156

Nvidia lanserar Geforce RTX 3080 12 GB

Näst på tur att ingå i Nvidias allt rörigare Geforce RTX 3000-serie är ett RTX 3080 som skruvar upp mängden GDDR6X till 12 GB.

47

Nvidia håller låda den 4 januari

Det gäller att vara på alerten den 4 januari, eftersom AMD, Intel och Nvidia bränner av sina presentationer på kvällskvisten.

20

LG lanserar första bärbara speldatorn i Ultragear-serien

LG utannonserade under gårdagen sina planer på att expandera i den bärbara sektorn och utlovar kompromisslös spelprestanda i ultratunt format.

77

Nvidia Geforce RTX 3080 får mer grafikminne och CUDA-kärnor

När Nvidia hottar upp Geforce RTX 3080 tillkommer mer grafikminne, en bredare buss, högre bandbredd och fler CUDA-kärnor.

72

Nvidia Geforce RTX 3090 Ti lanseras den 27 januari

Nästa år inleds med den nya gräddan av Geforce RTX 3000-serien, som för första gången föräras grafikkretsen GA102 i fullformat.

95

Nvidia: "Vi vill få ned priserna på grafikkort"

Ekonomichefen Colette Kress berättar att Nvidia gärna vill få ned priserna på grafikkort, men att det kan ske först när tillgången förbättras.

31

Rykte: Nvidia inleder 2022 med extra grafikminne hos tre grafikkort

I december kan åldrande Geforce RTX 2060 släppas med dubbel minnesmängd, medan RTX 3080 och RTX 3070 Ti uppges följa efter i januari nästa år.

85

Grafikkort blev nära 10 procent dyrare under oktober

Tyska 3Dcenter fortsätter att bevaka prisutvecklingen för grafikkort, där den stadiga ökningen tog ett extra skutt under oktober.

52

Nvidias kryptospärr i Geforce 3000-serien kringgås till hundra procent

Genom att bryta två kryptovalutor samtidigt blir det möjligt att kringgå Nvidias artificiella spärr hos nya grafikkort.

55

Nvidia Geforce RTX 3000-serien får delvis återställd mining-prestanda

De Geforce-grafikkort som säljs idag har begränsad prestanda vid brytning av Ethereum, något miners till viss del lyckats kringgå.

25

Dator som andas håller komponenterna svala

För den som har mycket plats och stort datorintresse bjuder DIY Perks på inspiration för hur gnällande fläktar kan bytas mot svepande bälg.