Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

21

Tävla om Asus trådlösa Mesh-nätverk Lyra till ett värde om 4 990 kronor

I behov av bättre täckning med ditt trådlösa nätverk? Nu tävlar Asus ut sin Mesh-lösning Lyra, bestående av tre samverkande enheter till ett värde om närmare 5 000 kronor.

27

AMD avslöjar Radeon RX Vega Nano

AMD:s VD Lisa Su och hennes kollegor firade lanseringen av Threadripper och Radeon RX Vega på scen i Los Angeles, där de också passade på att avslöja en Nano-modell av den sistnämnda.

58

Specifikationer för fyra högpresterande Coffee Lake-modeller hittar ut på nätet

Sexkärniga prestandamodeller ur Intels processorfamilj Coffee Lake närmar sig entusiastmarknaden med stormsteg, varpå detaljerade specifikationer nu läcker ut.

55

AMD presenterar monsterprocessorn Ryzen Threadripper

Under ett event i Los Angeles har AMD till sist avtäckt Ryzen Threadripper, det flertrådade monstret som enligt egen utsago gör företaget relevant i processorlägret igen.

168

AMD Radeon RX Vega är här

Nästa generations grafikkort efterträder Polaris, täcker både mellansegmentet och prestandasegmentet samt bjuder på en del nya finesser.

16

Positiva EA-siffror får extra skjuts av Mass Effect: Andromeda

Trots kritik är senaste inlagan i serien Mass Effect av allt att döma ingen försäljningsflopp. När EA kvartalsredovisar lyfts spelet fram som ett bidrag till starka siffror.

119

AMD Radeon RX Vega får färska prisuppgifter

AMD håller hov i Los Angeles, med bland annat Radeon RX Vega på menyn. Nu presenteras vad som sägs vara prisuppgifter för de kommande grafikkorten.

50

AMD Radeon RX Vega i första bilder

SweClockers Andreas Eklöv är på plats för RX Vega-lanseringen i Los Angeles, givetvis med kameran i högsta hugg. Här är en första omgång bilder.

19

AMD Radeon RX Vega i officiella bilder hittar ut på webben

Inom bara några dygn är det dags för AMD:s nya värsting Radeon RX Vega att ta plats på scenen. Nu läcker officiella bilder grafikkortet ut på webben.

29

Testpilot: Devolo dLAN 1200+WiFi ac

Nätverk via elnätet är en intressant lösning för dig som inte kan eller vill dra ethernet-kablar för att utöka till nätverk. Testpiloten Björn Endre sätter Devolo dLAN 1200+WiFi ac på prov.

39

AMD "Raven Ridge" för bärbara i första test

Efter den sjunde och sista generationen av APU:er baserade på arkitekturen Bulldozer är det dags för Zen att ta vid. Vad som sägs vara ett första prestandatest har nu letat sig ut på internet.

126

Quiz: Vad kan du om processorer från AMD?

Det är mycket AMD på tapeten, inte minst tack vare att företaget rullar ut processorfamiljen Ryzen på bred front. Vad passar därför bättre än lite frågesport om just CPU-historik?

79

Intel Core i9-serien får klockfrekvenser och TDP-värden

En månad har passerat sedan Intel påbörjade lanseringen av Core i9-serien genom Core i9-7900X. Nu läcker en bild ut som pusslar ihop de sista bitarna för övriga modellers specifikationer.

29

AMD börjar sälja kylaren Wraith Max separat

Kylaren Wraith Max har tidigare bundlats med Ryzen 7-modeller i specifika länder. Nu meddelar AMD att kylarlösningen ska börja säljas som en enskild produkt.

17

Toshiba tillkännager SSD-enheten TR200 med 3D NAND

Toshiba fortsätter att rulla ut SSD-enheter i budgetsegmentet. Senaste tillskottet i portföljen är TR200, företagets första modell med 3D NAND.