Montering

Att montera komponenter i ett litet chassi bjuder på helt andra utmaningar jämfört med större varianter. Det är mer regel än undantag att utrymmen för kablar är trånga på gränsen till det löjliga, samtidigt som luftgenomströmning måste hållas på en i alla fall hyfsad nivå.

IMG_9216.jpg
IMG_9213.jpg

Enklast är att förbereda så mycket som möjligt utanför chassit, vilket i det här fallet dock inte innebär några större insatser. På moderkortet kan processor och minne förmonteras, och kylaren klämmas på plats med push-pins. Intels standardkylare må inte vara en entusiasts våta dröm, men kompakta mått i kombination med relativt sval processor gör den med marginal tillräcklig för det aktuella projektet.

IMG_9211.jpg

Morex T3500 är ett förhållandevis trevligt chassi att bygga i, trots den lilla storleken. Modellen bygger till skillnad från många andra på höjden, där i det här fallet DVD-brännaren och SSD-enheten monteras under själva utrymmet för moderkortet. Det innebär möjlighet att krympa yttermåtten, men gör samtidigt kabeldragningen ytterligare lite klurigare.

IMG_9237.jpg
IMG_9238.jpg
IMG_9236.jpg
IMG_9235-2.jpg
IMG_9240.jpg

En klar nackdel är dock att vissa kablar från inbyggda nätdelen är på tok för långa. ATX 24-pin-kabeln ska endast gå några centimeter, och måste därför stuvas undan på plats som egentligen inte finns. Samtidigt är dock ATX 4-pin i kortaste laget för att dra snyggt, vilket även gäller för interna USB 2.0-kopplingen.

Sammanfattningsvis är snygg kabeldragning i Morex T3500 något av ett hästjobb. I slutänden spelar det dock inte jättestor roll, då området runt processorkylaren är relativt enkelt att få rent. En uppdaterad revision med bättre anpassade kabellängder vore dock önskvärt.

IMG_9241.jpg

Nämnas bör också den andra delen av nätaggregatet, nämligen adaptern som står för omvandlingen från växelström i uttaget till 12 V DC. Modellen som medföljer chassit kommer från välkända Seasonic, och en snabb titt på specifikationerna visar en verkningsgrad över 87 procent vilket får ses som klart godkänt.