Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Med Touchpad T650 kan användaren peka, bläddra och svepa samt dra nytta av fördelarna med Windows 8, såsom navigering för byte av applikationer, ”nyp- och zooma”-funktion samt trefingersvepning som tar dig tillbaka till startmenyn.

Först ut är den kilformade pekplattan Wireless Rechargeable Touchpad T650, som tack vare multi touch-funktionalitet ska fungera särskilt bra i det nya pekskärmsanpassade gränssnittet Modern UI. Det inkluderar stöd för gester till app-byten, app-bar, charms-bar och trefingersvep.

Den nya pekplattan är täckt av glas och ska känna av rörelser ända ut i kanterna. Anslutning sker via 2,4 GHz-bandet till en USB-mottagare och batteritiden uppges vara cirka en månad. Säljstarten inleds i november och priset hamnar på 799 kronor inklusive moms.

Logitech Touch Mouse T620 och Zone Touch Mouse T400

Touch Mouse T620 kombinerar en modern design med ergonomisk komfort. Den stora pekytan ger användaren en fri navigering och möjlighet att skrolla både horisontellt och vertikalt. T620 fungerar att använda på de flesta underlag, inklusive jämna och blanka ytor.

För den som föredrar möss släpper Logitech två nya modeller rörelsekänsliga ytor som känner av fingrar och rörelser, precis som en pekplatta. Den mest påkostade modellen heter Touch Mouse T620, där nästintill hela ovandelen är belagd med en rörelsekänslig yta. Kusinen Zone Touch Mouse T400 har rörelsefunktion i ett mindre, avgränsat område.

Båda nykomlingarna är fullt kompatibla med Windows 8 och ansluts trådlöst till en USB-mottagare. Logitech Touch Mouse T620 ska klara av sex månader på en enda laddning medan Zone Touch Mouse T400 går ända upp till 18 månaders batteritid. Säljstarten inleds i november och priserna hamnar på 699 respektive 499 kronor inklusive moms.