Det är inte långt kvar till AMD introducerar en ny generation grafikkort, åtminstone sett till namnen. Inför den kommande lanseringen har bolaget börjat skruva upp förväntningarna, bland annat genom att avslöja detaljerna för minnestekniken HBM och så sent som igår med att släppa en kort videosnutt.

Nu framträder ytterligare en indikator på att Radeon 300-serien inte är långt borta. På forumet för den brittiska återförsäljaren OCUK framgår av företagets anställda "Gibbo" att de nu har den nya familjen i lager, och tillägger att mer nyheter är att vänta inom en mycket snar framtid.

Det mesta pekar mot att Radeon 300-serien kommer bestå av gamla stjärnor som får nytt liv genom justerade klockfrekvenser och priser. Bland annat tros Radeon R9 390X motsvara ett Radeon R9 290X, men med dubblerad mängd videominne klockat till 6 000 MHz – upp från dagens 4 GB GDDR5 i 5 000 MHz.

Vid sidan om den annalkande serien anländer en haloprodukt, som idag endast är känd som kodnamn "Fiji". Det handlar om en ny grafikprocessor för det yppersta toppskiktet med minnestypen HBM. Kretsen ska finnas i minst två utföranden; en påkostad referensdesign med sluten vattenkylning och en nedskalad variant där partnertillverkare får fria händer att ta fram skräddarsydda kyllösningar.

Den 1 juni på mässan Computex Taipei tros AMD tillkännage Radeon 300-serien och inom veckorna som följer spås det nya flaggskeppet se dagens ljus.