I veckan släpper Microsoft uppdateringen "The New Xbox One Experience", som ger den nu två år gamla spelkonsolen Windows 10. Med detta tillkommer ett nytt, omarbetat gränssnitt som ska vara lättare att använda för såväl inkörda användare som nybörjare.

Den största och kanske mest efterlängtade nyheten är dock emulering och stöd för över hundra Xbox 360-spel. Nu publicerar Microsoft en lista på de 104 titlar som stöds från dag ett, och på menyn står bland annat Gears of War-serien, Fallout 3 och första Borderlands.

Listan är dock endast början, då Microsoft tidigare lovat att det på sikt ska finnas stöd för hundratals titlar. Bolaget gör gällande att nya bakåtkompatibla spel ska tillkomma på regelbunden basis, med start i december. Bland titlarna som kommer i närtid omnämns Halo Reach, Halo Wars, Call of Duty: Black Ops 1, Bioshock, Bioshock 2, Bioshock Infinite och Skate 3.

Gamla spel, nya finesser

Förutom bakåtkompatibilitet har Microsoft sett till att de gamla Xbox 360-spelen får stöd för finesser från Xbox One. Här omnämns möjligheten att ta skärmdumpar och att spela in samt strömma sessioner över nätet, exempelvis genom Twitch. Det går även att strömma Xbox 360-spel från Xbox One till valfri Windows 10-enhet.

Uppdateringen The New Xbox One Experience lanseras den 12 november.