Bland kroppsburna enheter är smarta klockor klart populärast och med allt större fokus på design för att övertyga trendkänsliga konsumenter spås kategorin på sikt kunna bli ett hot mot de schweiziska klockmakarna. Nu hakar Tag Heuer på den växande trenden med en egen variant, i samarbete med Intel och Google.

Tag Heuer Connected är en smart klocka med Android Wear, som till skillnad från andra använder en tvåkärnig på 1,6 GHz från Intels Atom Z3400-serie. Till detta hör 1 GB primärminne, 4 GB lagring, trådlöst nätverk 802.11n, Bluetooth 4.1 och en batterikapacitet på 410 milliamperetimmar, vilket sammantaget påminner om andra modeller på marknaden.

Paradnumret för klockan ligger i designen, där Tag Heuer ansträngt sig för att få klockan att se så "osmart" ut som möjligt. Själva boetten mäter 46 millimeter i diameter, är 12,8 millimeter tjock och materialvalet är titan. Skärmen mäter in på 1,5 tum och har ett skyddande lager safirglas. Upplösningen är 360 x 360 pixlar för en punkttäthet på 240 ppi.

En av lockelserna med mekaniska armbandsur är att de, till skillnad från smarta klockor, har lång livslängd. Därför har Tag Heuer ett inbytesprogram, där klockan kan bytas in tillsammans med 1 500 dollar, vilket ger ett mekaniskt dito med samma design som Connected.

Tag Heuer Connected finns att köpa nu med till priset 1 500 dollar, en summa som således dubbleras vid ett framtida byte till den mekaniska varianten.