Det har gått fem år sedan Bethesda släppte Skyrim, den senaste delen i den populära spelserien The Elder Scrolls. Trots åldern är spelet fortfarande populärt, speciellt på PC-plattformen där titeln har stöd för moddar. På E3 2016 meddelar Bethesda att de arbetar på en ny version av spelet kallad Skyrim Special Edition, där en av de stora nyheterna är moddstöd även på konsol.

Skyrim Special Edition ska släppas till PC/Windows, Xbox One och Playstation 4 och är en så kallad remaster, vilket innebär att spelets grafik uppdaterats och förbättrats. Förbättringarna innefattar bland annat nya grafiska effekter såsom dynamiskt skärpedjup och mer realistiska vädereffekter.

Spelets moddstöd för spelkonsoler kommer sannolikt fungera likt det som släppts för Fallout 4 tidigare i år, med få restriktioner och större delen av de moddar som finns tillgängliga på PC/Windows kom också till konsolversionen.

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition släpps den 28 oktober till Xbox One, Playstation 4 och PC/Windows. De som äger originalet på PC med alla DLC-tillägg eller Legendary Edition ska kunna uppgradera till den nya versionen gratis.