Den nederländska utvecklaren Nixxes, som ansvarar för PC-versionen av spelet Rise of the Tomb Raider, har varit flitiga med att släppa uppdateringar som lägger till nya finesser till spelet. Den senaste uppdateringen lägger till en hel del nyheter och förbättringar, däribland stöd för flera grafikkort i DirectX 12.

Stöd för DirectX 12 introducerades redan med en uppdatering till spelet som släpptes tidigare under våren, men i den uppdateringen fungerade inte stöd för sammanlänkade grafikkort över SLI eller Crossfire särskilt väl. Den nya uppdateringen ska enligt utvecklarna lägga till bra och stabilt stöd för både SLI och Crossfire.

Utöver detta ska uppdateringen även erbjuda förbättrad prestanda tack vare att DirectX 12 låtit utvecklarna utnyttja processorns resurser bättre. Även grafikkorten ska utnyttjas bättre då stöd för asynchronous compute adderas, och detta stöd kräver grafikkort baserade på arkitekturerna GCN 1.1 från AMD eller Pascal från Nvidia.

För användare som har den senaste versionen av Windows 10 installerat tillkommer även stöd för att stänga av V-sync för Windows Store-versionen. Den som har köpt spelet via Steam ska också kunna uppleva "förbättrat beteende" när V-sync är avstängt.

Andra små förbättringar inkluderar att spelet inte längre ska krascha när grafikinställningen VXAO är aktiverat på Nvidia Geforce GTX 1080-kort. Funktionen Steam Overlay, som presenterar ett lager med Steam-relaterade funktioner över spelet, inaktiveras nu i DirectX 12-läge eftersom det introducerar stabilitetsproblem.

Nixxes meddelar att uppdateringen kommer installeras automatiskt när nu startar Steam-klienten. Uppdateringen för Windows Store ska göras tillgänglig inom kort och kommer laddas ner och installeras automatiskt även där.