Efter att ha fått brett genomslag bland PC-entusiaster är höga upplösningar i ropet även på spelkonsolsidan. Under år 2016 lanserade Sony nya Playstation 4 Pro för att möjliggöra för högre prestanda och upplösningar än Full HD, vilket dock kräver att spelutvecklarna lägger till stöd för båda delar.

Nu går Bethesda ut med att det populära rollspelet Fallout 4 i och med Patch 1.9 får stöd för den kraftfullare hårdvaran i Playstation 4 Pro. Förutom att speltiteln tar klivet upp till och renderas i 2 560 x 1 440 pixlar får det längre ritavstånd (eng. draw distance) för träd, gräs, objekt och karaktärer, samt förbättrade ljuseffekter.

I samma veva tillkommer även ett högupplöst texturpaket på PC-sidan, något som skruvar upp systemkraven rejält. Utöver en 64-bitars utgåva av Windows 7, 8 eller 10 rekommenderas sexkärniga Intel Core i7-5820K ur generationen Haswell-E eller bättre och åtminstone 8 GB primärminne.

På grafikkortssidan anges entusiastmodellen Geforce GTX 1080 8 GB från Nvidia. Tidigare fanns även icke utannonserade Radeon RX 490 8 GB som alternativ i de rekommenderade systemkraven, men har nu plockats bort. Avslutningsvis kräver det högupplösta texturpaketet hela 58 GB extra lagringsutrymme.

Lanseringen av Patch 1.9 för Playstation 4 Pro och det högupplösta texturpaketet till PC äger rum under nästa vecka, som börjar den 6 februari.