Bildredigering är för professionella fotografer minst lika viktigt som själva fotograferandet, detta för att säkerställa att materialet som produceras följer etablerade färgstandarder. Ett av de viktigaste verktygen är därför bildskärmen som används, där Benq:s nya modell SW271 siktar in sig på att lösa de behoven.

Det handlar om en 27 tum stor bildskärm med 4K-upplösning, som körs i en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Ett av skärmens paradnummer ligger i dess IPS-panel som ska täcka 100 procent av färgrymden för sRGB, 99 procent av AdobeRGB, och 93 procent av DCI-P3.

Alla exemplar är dessutom individuellt kalibrerade från fabrik för att färgrymden för AdobeRGB och sRGB ska befinna sig inom DeltaE 2. Fokuseringen på just de två färgrymderna är roten till varför skärmen tituleras som fotografinriktad av Benq.

Vidare har skärmen stöd för HDR med 10 bitars färgdjup, där enhetens ringa ljusstyrka på 350 cd/m2 kan anses vara lite för lågt för att utnyttja tekniken till fullo. Därför skickar Benq även med en kåpa som kan användas både i horisontellt och vertikalt läge för att stänga ute andra ljuskällor.

Sett till anslutningar är den bestyckad med en Displayport 1.4, två HDMI 2.0a, och en USB Type-C. Benq SW271 finns tillgänglig i butiker nu till ett rekommenderat pris på 1 150 USD, motsvarande cirka 12 000 kronor inklusive moms.