Trådlös spelutrustning med trådlös laddning är verkligen hett på årets CES, där Corsair redan har visat upp sin tolkning av tekniken. Givetvis vill Razer inte vara sämre och visar serien Hyperflux, vilken innehåller en mus och en musmatta.

Spelmusen är ingen ny skapelse utan baseras rakt av på omtyckta Mamba, vilken nu får suffixet Hyperflux för att skilja sig från tidigare modeller. Interna nyheter är bland annat trådlösa tekniken Adaptive Frequency Technology (AFT) samt nödvändiga komponenter för den trådlösa laddningen.

Detta innebär även att Mamba Hyperflux saknar batteri helt och hållet, vilket är ett medvetet val från bolaget för att hålla nere vikten. Istället sparas det ström i kondensatorerna för att hålla musen vid liv en kort tid utanför musmattan.

Sensorn som används är optiska Razer 5G-sensorn, eller Pixart PMW 3389 som den även kallas. Samma sensor hittas även i bolagets Deathadder Elite och Lancehead Tournament Edition, men har inte använts i en trådlös produkt med AFT-tekniken tidigare.

Razer Mamba Hyperflux bundlas ihop med musmattan Firefly Hyperflux vilken, i grundutförandet, är strömkällan för spelmusen. Bolaget använder sig av elektromagnetisk induktion som går igång när den får kontakt med musen. Musmattan baseras på tidigare Firefly-modellen, vilket innebär att den har en hård karaktär samt kommer bestyckad med RGB-belysning runt kanterna.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Razer Mamba Hyperflux och Firefly Hyperflux väntas nå marknaden någon gång under första kvartalet 2018, och kommer enbart säljas som ett paket för motsvarande 2 400 kronor inklusive moms.