Actionrollspelet Kingdom Come: Deliverance började sin bana som ett projekt på Kickstarter år 2014. Kampanjen nådde snabbt sitt mål och fick stor uppmärksamhet då utvecklarna utlovade ett rollspel med oöverträffad realism både när det kommer till spelmekanik och grafik.

Efter flera förseningar släpps nu Kingdom Come: Deliverance och SweClockers syskonsajt FZ passar på att släppa sin första del av recensionen av detta. Skådeplatsen är Böhmen år 1403 och spelaren tar på sig rollen som smedsonen Henry, vars liv tar en snabb vändning när ett krig bryter ut.

Läs recensionen av Kingdom Come: Deliverance på FZ.

Realismen i spelet nämns som en av dess största styrkor, och gör att det särskiljer sig från övriga rollspel såsom The Witcher och Dragon Age. Bland annat spelets strider beskrivs som taktiska och mäktiga, med möjligheter att kontra, blockera och attackera i olika kombinationer.

Detta tillsammans med en berättelse som ibland gränsar till underbar bidrar till en spelupplevelse som inte kan fås någon annan stans.

Omdömet dras ned något av det stora antalet buggar och ojämnheten i spelupplevelsen, i allt från striderna till konversationer med andra karaktärer i världen. Överlag beskrivs dock Kingdom Come: Deliverance som ett "mästerverk med molande huvudvärk", men som trots snedstegen lyckas hålla kvar spelarens intresse.

Recensionen avser PC-versionen och cirka 20 timmars speltid. Den andra delen av FZ:s recension släpps senare under veckan.