Taiwanesiska Thermaltake är en tillverkare av bland annat nätaggregat och chassin, där bolaget inom sistnämnda kategori ofta erbjuder produkter som sticker ut i mängden. Tidigare i år avtäcktes exempelvis datorlådan View 37, som utrustats med en kombinerad topp- och sidopanel i krökt akrylplast.

Nu presenterar Thermaltake ytterligare ett chassi och denna gång handlar det om en uppdaterad variant av Core P5, som släpptes 2016 och utmärks av en design där komponenterna exponeras. Den nya utgåvan heter Core P5 Tempered Glass Ti och som namnet avslöjar är den fem millimeter tjocka sidopanelen i härdat glas ett av paradnumren.

Datorlådan består av en platta i galvaniserat stål som mäter in på 608 × 570 mm och agerar bas för moderkortsplåten och övriga komponenter. Moderkortsplåten rymmer moderkort upp till formfaktorn ATX och kan roteras, vilket är en av de stora skillnaderna jämfört med föregångaren. Även platserna för instickskort kan roteras och grafikkort kan monteras vertikalt med den inkluderade PCI Express-bryggan.

Chassits kort- och långsidor är helt öppna och glaspanelen fästs istället på fyra distanser, vilket resulterar i en bredd på totalt 333 mm. För den som önskar luftkyla processorn kan kyllösningen maximalt vara 180 mm hög, men Core P5 Tempered Glass Ti har primärt utformats för vattenkylning. Platsen för radiatorn rymmer en 480 alternativt 420 mm-variant och levereras med fästen för montering av pump och reservoar.

När det kommer till grafikkort kan dessa vara upp till 320 mm långa om ingen reservoar finns monterad. Om så är fallet gäller istället 280 mm. För nätaggregatet specificeras maximal längd till 200 mm och sett till lagring handlar det om upp till sex lagringsenheter i 3,5- eller 2,5-tumsformat. Hälften av dessa monteras i chassits synliga del, medan resterande ryms bakom moderkortsplåten.

De lättillgängliga anslutningarna består av fyra stycken USB 3.0 typ A, samt in- och utgångar för ljud. Core P5 Tempered Glass Ti väger 16,3 kg och kan orienteras stående eller liggande, men ett valbart fäste möjliggör även väggmontering.

Nytillskotten i Core-serien finns redan nu tillgänglig genom amerikanska Amazon, där priset ligger på motsvarande 1 900 kronor inklusive moms. Uppgifter kring när chassit landar hos svenska återförsäljare och till vilket pris är i skrivande stund okända.