Grafikarkitekturen Pascal har i konsumentsammanhang varit aktuell i mer än två år, och detaljer kring Nvidias kommande grafikkort är till stor del höljda i dunkel. När det kommer till arkitekturen kan det röra sig om Turing, Ampere eller Volta, medan namnet på familjen kan bli Geforce GTX 1100- alternativt GTX 2000-serien.

Nvidia uppges nu ha registrerat Turing som varumärke, vilket är det första konkreta beviset på att bolaget utvecklar mjukvara eller hårdvara med namnet. Därtill registrerades också Quadro RTX och Geforce RTX, där suffixet syftar på bolagets teknik för ray tracing (sv. strålspårning), som presenterades tidigare i år.

Prefixet "Geforce GTX" har under flera år använts för Nvidias konsumentinriktade grafikkort, där Geforce GTX 1000-serien är den senaste. Nu spekulerar bland andra Videocardz om att Quadro RTX och Geforce RTX istället kan komma att bli en del av namnet för några av bolagets kommande produkter, såvida det inte rör sig om mjukvara eller teknik.

Mycket talar för att nästa generations grafikkort kommer lanseras inom kort, och tillverkaren Galax meddelade nyligen att dessa ska bli tillgängliga i september. Inför årets upplaga av Gamescom har Nvidia utlovat överraskning med Geforce-koppling, men huruvida det handlar om nya grafikkort eller ej återstår att se.

Källa: Videocardz