När Nvidia tidigare under året lanserade arkitekturen Turing var det endast i prestandaklassen med Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti. Kort därefter utökades produktfamiljen med Geforce RTX 2070, men en modell i mellanklassen lyser fortfarande med sin frånvaro.

Nu skymtas ett sådant grafikkort i Final Fantasy XV:s prestandatest, i form av Geforce RTX 2060. Grafikkortet placerar sig mellan Geforce GTX 1070 och GTX 1060 och därmed även en bit under AMD:s Radeon RX Vega 56. Det är dock möjligt att det handlar om en mobil krets, men detta specificeras inte i resultaten.

I samband med att Nvidia presenterade sin kvartalsrapport framgick att modeller under Geforce RTX 2070 sannolikt dröjer, troligen till någon gång under 2019. Detta då företaget nu ser ett slut på det överlager av Pascal-baserade kretsar de haft under en längre tid.

Nvidia bekräftade vid samma tidpunkt även att det kommer släppas en Turing-baserad modell i mellanklassen, och troligen handlar det om Geforce RTX 2060. När lanseringen kan tänkas ske är ännu inte känt.

Läs mer om Turing och ray tracing: