Nyligen presenterade både Microsoft och Google sina senaste satsningar inom artificiell intelligens. Microsoft visade en ny variant av Bing, som använder sig utav Open AI:s teknik för att skapa mervärde i sökningar och Google satsar på liknande funktionalitet med Bard. Nu avtäcker Opera sina AI-relaterade planer, vilket handlar om att implementera Chat GPT för att förbättra sin webbläsare.

Funktionen i fråga kallas för shorten och kortfattat ska den hjälpa dig snabbt få en kort beskrivning av vad webbsidan handlar om. Den nya shorten-knappen huserar uppe i verktygsfältet och vid klick dyker en ruta upp med Chat GPT som beskriver innehållet på webbsidan i en punktlista.

Shorten är för tillfället inte brett tillgängligt, men väntas rulla ut till samtliga Opera-användare inom kort. Opera-utvecklarna påpekar att detta inte är den enda AI-relaterade satsningen företaget jobbar på för tillfället. Ytterligare verktyg som ska höja webbläsarupplevelsen för användaren är på ingång, men specifikt vad detta handlar om återstår att se.

Läs mer om AI: