I december satte Federal Trade Commission, USA:s motsvarighet till Konkurrensverket och Konsumentverket, ned foten för Microsofts köp Activision Blizzard. Prövningen skulle gå av stapeln i början av augusti, vilket hade potentiellt kunnat sätta ordentliga käppar i hjulet på köpet. Myndigheten har nu lagt dessa planer på is och öppnat dörren för en överenskommelse mellan köpets olika parter och FTC.

FTC:s beslut att pausa kan ses som ytterligare en seger för Microsoft, som på sistone har haft ordentlig medvind kring köpet. Detta trots FTC:s försök att stoppa köpet, som nyligen överklagade domstolsbeslut i en separat prövning. Med det senaste beslutet är det möjligt för Microsoft och Activision Blizzard att övertala myndigheten det inte finns några faror med köpet och det borde godkännas, alternativt att lägga ner sin motståndsposition helt.

Vid sidan av detta har Microsoft och Activision Blizzard bestämt sig för att skjuta upp deadlinen av förvärvet. Den tidigare tidsgränsen för att köpet skulle gå igenom var 18 juli, men slutdatumet har nu flyttats till den 18 oktober, vilket ger jätteföretagen mer möjlighet att lösa de kvarvarande problem myndigheterna har kring köpet.

Mer om Microsofts förvärv av Activision Blizzard: