Samtidigt som tusentals besökare trampade runt på mässgolvet under Gamescom i augusti höll Nintendo i det tysta demonstrationer av nästa spelkonsol. Det påstår Eurogamer och VGC, som menar att utvalda utvecklare fick en första förhandstitt på den kommande uppföljaren till megahiten Switch.

Förhandstitten var riktat mot spelstudior och prototypen som Nintendo visade använde enligt VGC Nvidias uppskalningstenik DLSS och ray tracing, med grafikinställningar i nivå med Playstation 5 och Xbox Series X. För att möjliggöra DLSS krävs som minst de Tensor-kärnor som introducerades med grafikarkitekturen "Turing". Stämmer informationen bekräftar det att Nvidia åter står för hårdvaran.

Ett av de "spel" som sattes på prov var Matrix Awakens, ett Unreal Engine 5-demo utvecklat för Sonys och Microsofts konsoler. Eurogamer skriver även att Nintendo visade en version av Breath of the Wild med högre upplösning, högre bildfrekvens och grafiska effekter som inte finns på nuvarande generations Switch.

Nintendo har tidigare sagt att en ny konsol inte kommer förrän tidigast år 2024, och rykten pekar just på en lansering innan julhandeln nästa år. Andra uppgifter om konsolen är att den precis som Switch ska gå att spela handhållet eller anslutet till en TV, och att Nintendo återgår till LCD-skärm för att pressa ned priset.