Inledning

Då var det äntligen dags för ett riktigt stort projekt igen. Det har varit rätt så tyst ifrån mig nu en längre tid då jag har lagt all min tid på att gravera. Detta är ju något som jag verkligen gillar att göra men även gravyren kan kännas lite trist ibland. Därför förekommer ingen gravyr alls i detta projekt. Jag har väldigt länge beundrat konstnären H.R. Gigers fantastiska biomekaniska skapelser och ville därför göra ett chassi i den stilen. Som vanligt när jag får en idé tänker jag inte efter om det faktiskt går att lösa på ett snyggt sätt utan jag bara kastar mig huvudstupa in projektet och löser problemen som dyker upp allt eftersom.

Mitt första stora problem var att jag hade så mycket idéer om hur detta skulle kunna göras att jag först fick sätta mig ner och sålla lite. Vissa tankar var helt enkelt för galna för att kunna lösas med de verktyg och resurser som jag har. Jag gör ju allt mitt byggande på köksbordet så man är inte direkt bortskämd med de bästa förutsättningarna. Dock är nöden uppfinningarnas moder så det brukar lösa sig rätt så bra ändå. Efter ett par veckors skissande kom jag fram till en formgivning som jag ansåg skulle fungera och vara möjlig att göra med de verktyg som jag har till mitt förfogande. Istället för att bara berätta om det är det lika bra att jag visar er vad jag har pysslat med de senaste åtta veckorna.

Först behöver man en grund att stå på och den grunden blev serverchassit Antec Titan 550.

Chassit valde jag för storlekens skull och för att det är byggt som en stridsvagn. Jag behövde en riktigt stadig grund att bygga på och det är just vad Titan 550 erbjuder. Detta bygge kommer även att innehålla hårdvara som matchar utseendet. Här följer en lista på de delar som kommer att användas.

  • Moderkort: Abit AN8 SLI Fatal1ty

  • CPU: AMD Opteron 185 2,6 GHz dualcore kyld med ett Asetek Extreme Triple Radiator Kit

  • Ram: 1 GB Corsair XMS Xpert

  • HDD: 4 st. Western Digital 150 GB Raptor X Gaming edition

  • Grafikkort: PNY 7900 GTX 512 MB

  • Ljudkort: Soundblaster X-FI Fatal1ty fps

  • DVD-brännare: Plextor PX-716UFL

  • Nätaggregat: Antec Neopower HE 550 W

Då tar vi väl och börjar då, läs vidare på nästa sida.