Processor

Intel Core i7 920 2,66 GHz

Egenskap

Värde

Klockfrekvens

2,66 GHz

Kärnor

4 st.

Cacheminne

1 MB L2, 8 MB L3

Sockel

LGA 1366

TDP

130 W

Lägsta pris

Månadens dator baseras på Intel Core i7 920 2,66 GHz, och inte utan orsak. Lanseringen av 32 nanometers Lynnfield och Clarkdale till trots, det är sockel LGA 1366 som leder i prestandaligan.

Core i7, eller Bloomfield som processorn också kallas, innehåller en integrerad minneskontroller med stöd för hela tre kanaler DDR3, något som ger rekordhög minnesbandbredd. Dessutom är just denna modell en ytterst duktig överklockare. Resultat på 4 GHz eller mer är inte ovanliga med endast luftkylning.

Utöver gott om prestanda är denna processor även begåvad med flera nyttiga funktioner. Bland dessa märks parallellisering med Hyperthreading som låter Bloomfield exekvera två trådar per kärna samt virtualiseringsfunktionen Intel VT. Som krydda på moset ingår automatisk överklockning via Turboboost.

Andreas kommenterar

För överklockare som inte räds att lägga ned några extra tusenlappar för ytterligare prestanda är Core i7 920 det självklara valet i dagsläget. Processorn klarar ordentliga frekvenshöjningar vilket ger extra valuta för pengarna. Dessutom väntas plattformen LGA 1366 med styrkretsen Intel X58 i spetsen leva i lång tid framöver.