Permalänk
Medlem

570 beter sig konstigt?

Tjenare!

Min dator beter sig otroligt konstigt, eller iaf grafikkorten. Sen dag 1 har jag inte haft en lugn stund. Först fungerade inte sli, och det visade sig vara drivrutiner från mina gamla ati kort, så jag installerade om datorn, allt fungerade i en vecka typ. Alla spel o allt kördes i sli, sen började jag få sträck på säkrmen i spel och när ja gkollade streams tex.. Och detta problemet har jag levt med sen dess, nu orkar jag inte mer, så jag vänder mig till lite mer kunnigt folk. Värsta av allt var att datorn slocknade när jag skulle börja skriva denna tråd.. Första gången ever på. Ingen blåskärm, ingenting, bara tvärdog och startade av sig själv. Och när den kom in i windows så var allt jag hade skrivit här på sweclockers kvar.. Mysko?

Anyway, någon som har något tips?

Just nu sitter jag med dom nyaste drivers till grafikkorten vilka är dubbla 570, i7 930 @ 3.8, corsair dominator 6gb, 60gb ssd disk till windows och två andra vanliga sata diskar. Nätagget är ett corsair Hx750.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Permalänk
Hedersmedlem

Har du kollat korten ett och ett? Det kan ju vara fel på ett av dem menar jag. Testat att sänka Överklockningen?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Korten testade jag 1 och 1 precis när jag fått dom och dom krånglade. Båda fungerade och lämnade bra resultat. Klockningen vet jag inte om det har med detta o göra, för jag klockade den precis, bara några veckor sen, och datorn har krånglat såhär i typ 2-3 månader.

Permalänk
Medlem

din dator slocknade nog av att din överklockning slukar all kraft tillsammans med sli configen,

och strecket kan vara så enkelt att det är fel på vga/dvi/hdmi kabeln till skärmen!

Permalänk
Medlem

Grejen är att jag tror jag glömde nämna att drivrutinen krashar. Det kommer upp i högra hörnet "drivrutin till grafikkort har krashat" osv, och detta sker aldrig utan att sträcken kommer upp.. Det kommer alltid strax efter att strecken visar sig.

Permalänk
Medlem

Och jag har kört överklockad processor sen 3 veckor tillbaka ungefär som sagt. Aldrig har datorn slocknat innan, allt har fungerat hur bra som helst, även vid intel burn test, 3dmark och alla sånna sorters tester. Tycker det låter lite skumt att den skulle dö när grafikkorten inte ens är ansträngda eftersom jag sitter i en internetbrowser. Jag menar, jag klarar spela sc2 på högsta grafiken utan problem och ta mig igenom alla test utan att den ska dö.

Permalänk
Medlem

Du har klockat korten för mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Antielefant

Klocka ner allt till stock, installera nyaste drivrutinerna både från NVidia och Intel (moderkortet) och se om det hjälper.

Gör det inte det är det första du ska prova att testa korten ett och ett samt att köra BÅDE Memtest86+ och OCCT Error Test.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Hedersmedlem

+ kolla korten ett och ett i bägge platserna, så att det inte är det som spökar.

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Korten är inte klockade, dom är helt stock. Det enda jag har klockat är cpu egentligen. från 2.8 till 3.8, men när jag köpte datorn så köpte jag som sagt corsair dominator minnen som automatiskt la sig på 1066mhz istället för 1600mhz som dom egentligen var från fabrik. Nu ligger minnena på 1566mhz tror jag. Så även nu är dom under "original". Detta har jag fått uppleva en del på sistone:
http://www.youtube.com/watch?v=pIxIyB58Pog&feature=channel_vi...

Det bara händer helt enkelt. Och nu kör jag inte SLI, har stängt av det i nvidia's kontrollpanel.

Permalänk
Medlem

Får nog köra ett kort i taget i en dag eller två per plats för att se om det fungerar, för dessa problem uppstår inte direkt, bara ibland som sagt.

Permalänk
Medlem

Nu har jag bara ett av korten i, har kört memtest tänkte köra något test som kör både cpu och gpu, är 3dmark bra för det? eller ska jag köra furmark kanske? Hur gör man för att komplett testa en dator? Får väl göra det testet två gånger isf, för att se så båda korten fungerar.

Permalänk
Medlem

Temperatur, ålder, märke på grafikkorten och gärna övrig hårdvara.

Visa signatur

Cooler Master MasterBox 5 Pro | AMD Ryzen 5 2600 | Cryorig H7 | ASUS TUF B450-PLUS GAMING | ASUS ROG Strix RX580 8GB | Corsair 16GB @ 3000Mhz | Samsung 860 EVO 500GB

Permalänk
Medlem

Processorn håller sig runt 60 vid 100% load, grafikkorten går inte över 80.

Det är EVGA 570 SLI dock så kör jag 1 i taget nu för att se om jag kan framkalla samma problem som jag vanligtvis har.

här är specen på datorn:

Asus P6T v2 deluxe
Corsair dominator 6gb @ 1566mhz (original 1600mhz)
EVGA 570 SLI (ett i taget nu)
1st SSD disk
2st Satadiskar
Corsair HX750W PSU

Tror inte jag glömt något iaf.

Permalänk
Medlem

Någon som kan lösa detta mysterium? Komplett sa till mig o testa kort för kort i några dagar för att se vilket av korten som det är fel på. Och även köra båda korten tillsammans samt var kort för sig i Furmark för att se så dom klarar samma prestanda ungefär. Testade båda korten i furmark och det skiljde cirka 100 poäng (2100 poäng på första och 2200 på andra), sen körde jag dom i sli och fick 4200 poäng. Samtidigt bad jag en polare som kör 480 SLI att köra sina grafikkort i furmark. Då fick han 6000 poäng och hans kort är oklockade. Vad jag sett på ALLA tester så ska 570 slå 480 på fingrarna med liten marginal.

Sen tänkte jag att vi kunde testa 3dmark för o se hur dom presterar där, då presterade hans gpu på 10200 poäng och mina kort på 10800, så dom presterade bättre än hans kort i 3dmark.

Permalänk

Ja streck låter aldrig bra men vad jag förstår så funkar korten perfa var för sig.
Sli bryggan kan vara känslig så har du testat att använda polarns brygga för att ta bort ett fel? Även som du säkert redan vet avinstallera drivrutinen, felsäkert läge, driver sweeper o ccleaner processern. Hade en bärbar dator me 5870 cf i o den betedde sig riktigt märkligt( blåskärmar i cf läge mm). Testade även en power drain o det löste faktiskt en av problemen!
Nollställ allt i bios till fabrik orginal även testa msi after burner. Där ser du temps, gpu användning mm.
Testa att bara höja volten utan att höja gpu klocksen. Mina 580 sli har av någon konstig anledning problem med Crysis 2 med allt orginal. Får höja volten lite annars crashar allt o får meddelandet " drivrutinen har slutat fungera".

Visa signatur

i7 875K (4.0 Ghz). Corsair H-70 med Akasa Viper. Asus maximus formula III. Dominator GT 2133mhz.
Intel G2 160GB SSD + 1 TB 7200 rpm. Asus GTX 780. Samsung syncmaster 24.
Logitech G19. Logitech G602. Logitech G930. Logitech 2.1 THX + en mediacenter med en rå FX 8350!!

Permalänk
Medlem

Jag installerade om datorn ännu en gång, hade i båda korten, körde alla möjliga test, no problems.. Spelade spel i 2-3 dagar, no problems. Kom hem från jobbet o allt började fucka igen. Jag förstår verkligen inte varför det kan fungera i några dagar och sen tvärdö? Drivrutinen krashade 5 gånger på 1 minut, sen fick jag blåskärm o datorn stängdes av, så fort den startat började drivrutinen krasha igen o jag stängde av datorn. Tog ut ett kort och nu verkar allt fungera igen.. Jag börjar hata nvidia..

Permalänk
Hjälpsam

Testa med CPU:n i originalklock, dina drivrutiner exekveras av CPU:n.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Okej, ska göra detta..

Mina drivrutiner krashade 2 gånger på 10 sekunder nu för någon minut sen när jag bara satt o surfade, testade köra furmark och fick detta resultat:
http://www.youtube.com/watch?v=NP7mVvgJOIA

notera att detta är med endast ETT kort i.

Startade om datorn och sen fungerade allt som vanligt igen.?

Permalänk
Medlem

Nu fortsätter jag med att skicka över mina 2 grafikkort i en annan dator. En dator där 480sli fungerat ett bra tag. Får se om den datorn får upp samma problem efter ett tag.