Program som sammanställer fildata!

Permalänk

Program som sammanställer fildata!

Hejsan, jag skulle vilja veta om det finns program för att visa och sammanställa sina filers information, som ett exempel: jag skulle vilja se ett genomsnitt i när på dygnet jag sparat alla filer jag har, för att bla kunna se hur sent jag är vaken på natten rent generellt, även annan info vore cool. Om nu detta program inte finns så kanske jag sporrat nån duktig programmerare här inne som vill tillverka det programmet? Jag vill inte mena att det skulle vara superlätt, jag har ingen erfarenhet av programmering men jag tycker endå idee'n jag fick verkade lite cool om ni får lust.

Permalänk
Medlem

Set enda liknande program jag vet är Windirstat. Det skannar igenom hårddisken och visar en grafisk bild av hur den ser ut. Den har också massa info om varje filtyp. Den vissr tex antal av varje mm.

//Loffa

Permalänk

Tack för svar Loffa! Programmet du pratar om har jag nu testat och det fungerar på samma sätt som ett annat program jag har som heter Spacesniffer. Tyvärr har båda programmen begränsningar, dom visar enbart storleken och filtypen. Det jag ville kunna utläsa som statistik är den information man kan få fram via filegenskaper/fliken "information" (eller via listen för namn, datum, tid, artist etc etc i en mapp). Jag skulle vilja kunna se med olika typer av diagram tex hur många ljudfiler som har ett visst kbps tal, eller som sagt vilken tid på dygnet oavsett dag och år som en fil skapats. Detta för att bl.a. kunna utläsa mina egna rörelsemönster.

Finns det ingen grym programmerare som kan knåpa ihop nått