Permalänk

Svårstartad dator + frysning

Hejsan, byggde ihop en dator för ca ett halvår sedan och har haft lite knas med den, första är att datorn random låser sig i te.x spel, filmer,nätet.
Den fryser sig i ca 1-2min och funkar kanon efter, tror det är minnena som är korrupta eftersom andra problemet dyker upp vid uppstart av datorn.
Tar ibland 5-10 omstarter för att den ska hoppa igång och ibland får jag ett felmeddelande att Ram-minnena inte kunde clocka's.
Har dragit ner timingen och frekvensen på minnena då dom var på 11-11-11-28 och efter lite läsande skulle det korrekta vara 9-9-9-24, Och Frekvensen ner ifrån 1600mhz till 1300mhz.
Någon som har en aning eller en fix om det kan vara minnena det är fel på eller eventuellt något annat?*

Specs:
Intel® Core# i5-2500K
ASUS P8Z68-V PRO
ASUS GeForce GTX 570
G.Skill Ripjaws 8GB (2 x 4GB) 1600MHz DDR3 CL9

MVH: Skepparn^

Permalänk
Medlem

Du glömde skriva nätaggets märke, modell och ålder.

Om du redan ställt in minnena rätt i bios så kan köra memtest. Om du inte har tålamod så kan du först testa 1 minne i taget i alla minnes platserna och sen olika kombinationer. I nyare generationers moderkort måste ibland en viss minnes plast har ett fungerande minne i satt för att datorns ska få bild eller starta.

Nollställa bios kan fixa helkonstiga fel men glöm inte att strömkabeln till datorn ska vara utdragen när du gör det så att du slipper vänta i en hel evighet. Sen går du in i bios och ställer in allt igen och sparar. Annars kan de stanna och klaga varje gång du startar datorn tills du sparat inställningarna i bios.

Annars får du leta vidare för det finns massor med saker som kan orsaka frysningar. Ta därför bort allt onödigt. Du vill inte slösa tid och pengar bara för att upptäcka att det var struntsaker som SATA/IDE/USB kablar, mus, tangentbord eller annat du glömde ta bort innan du började leta efter felet.

En Dator behöver 4 delar för att starta. 5 delar med bild.

Moderkort
Processor (Kylare)
Grafikkort (Skärm + Kabel)
Nätagg (kabel)
Minne

Permalänk

Oj nätagget är Fractal Design Newton R2 650W ca ett halvårs ålder på den.

Jo det blir o testa 1 sticka i dem olika platserna och se ifall felet återstår och ifall problemet är kvar blir det att nollställa bios.

Återkommer med resultat.