Recension av Asus PadFone 2

Permalänk
Medlem

Recension av Asus PadFone 2

Asus PadFone 2

Det finns ett problem som många har med sina mobila enheter. Många har en seperat mobil och tablet vilket innebär osynkroniserad datalagring. En följd av detta är att man har helt olika appar och media på de två enheterna, och i vissa fall har man också tecknat två olika abonnemang för båda enheterna. Detta vill Asus sätta stopp på genom deras lösning som heter PadFone.

Vad är en PadFone? Precis som det låter är det två stycken enheter i ett namn – En tablet och en phone! Det som faktiskt gör att denna lösning sticker ur mängden är att det inte handlar om en produkt, utan två produkter – PadFone-telefonen och PadFone Station där man sätter in telefonen i för att sömlöst övergå till tabletläge.

I denna recension recenserar jag andra generationens PadFone, PadFone 2. Jämfört med den tidigare modellen så har denna en mycket snabbare processor, 2GB RAM-minne, en större skärm på 4,7 tum, en 13-megapixlars kamera och stöd för 4G. Även PadFone Station har fått upgraderingar – Numera är det oerhört lätt att sätta in telefonen i PadFone Station, ungefär lika lätt som att koppla in en kabel i din telefon för att ladda den.

Men okej, två enheter? Hur fungerar det? Jo, all hårdvara som minnesmoduler, processor och SIM-kort sitter i telefonen PadFone 2. PadFone Station består endast av en IPS-skärm med högtalare, videosamtalskamera och ett stort batteri. Man kan säga att PadFone Station är en skärm som man kan koppla till telefonen genom att sätta in den i PadFone Station. Vips, så förvandlas mobiltelefonen till en tablet.

Tack vare detta är PadFone 2 en oerhört prisvärd produkt. Tablets består egentligen bara av mobilhårdvara, en större skärm och ett gigantiskt batteri. Då det bara är mobilhårdvara, kan man inte dela den med sin mobil för att spara pengar? Jo, det är just detta som PadFone 2 handlar om. Två enheter som delar en uppsättning mobilhårdvara – Processor, RAM, minnesmoduler, 4G-modem och kamera. Denna lösning gör även att man kan använda en och samma abonnemang för mobil data, vilket ytterligare sparar pengar. PadFone 2 sätter ett slut till dubbla abonnemang.

Inuti förpackningen
PadFone 2 med Padfone Stations förpackning är snygg och simplistisk. När man öppnar förpackningen möts man av PadFone Station till vänster och PadFone 2-telefonen på höger sida. Tar man upp dessa två enheter som är insvepta i skyddande plast finner man ett mycket robust textilfodral för PadFone Station, en mikrofiberduk, laddare, headset med S/M/L-buds för bästa möjliga passform, PadFone 2-kabel (Observera att detta INTE är micro-USB), en PadFone 2-kabel till MicroUSB-konverteringskabel, ett gemliknande föremål för att öppna SIM-kortshållaren samt en mängd olika häften för att konsumenten ska kunna komma igång med enheten så snabbt som möjligt. Dock är PadFone 2 ingen komplicerad produkt, vem som helst kan använda PadFone 2 direkt när den tagits ut ur förpackningen. Headsetet som finns i förpackningen har en headsetknapp och ljudet är riktigt bra och kan jämföras med andra in-earhörlurar i 500-kronorsklassen.

Utsidan
PadFone 2 har ett hölje av metall, plast och glas. Telefonen har en metallram, en plastbaksida med Asus zen-mönster som återfinns överallt i deras sortiment och en framsida som till största del består av glas och skärmen i sig. Faktum att telefonen har en metallram gör att den får en premiumkänsla som man inte kan få av en Samsung Galaxy S3 då dess hölje består av 100% glansig plast som attraherar fingeravtryck. Baksidan av PadFone 2 är visserligen plast, men tack vare den speciella plasten och mönstret som PadFone 2 har så känns baksidan väldigt bra i handen då den har en konvex form, mönster som gör att greppet blir bättre samtidigt som den inte attraherar fingeravtryck. Plastbaksidan kan kan bytas ut utan verktyg, men det finns inget som är utbytbart bakom den. Batteriet är icke utbytbart och SIM-kortet matas in på sidan av telefonen. Precis som alla nyare telefoner har den pekkänsliga knappar på framsidan istället för fysiska knappar, och knapparna på sidan av telefonen, Av/på-knappen och volymreglageknapparna, är gjorda av metall och inte plast.

Utsidan av PadFone Station består av plast, men inte av glansig plast, utan matt plast. Detta har gjort att PadFone Station har blivit väldigt greppvänlig och har resistans mot fingeravtryck samt repor. Framsidan av PadFone Station är 100% glas med en Asus-logga i hörnet samt en videosamtalskamera. På baksidan av PadFone Station finner man själva ”dockan” där man sätter in PadFone 2.

Utsidan av PadFone 2 är exceptionellt bra och utsidan av PadFone Station är genomtänkt och bra, men känns inte lika bra som PadFone 2 i handen då metall saknas.

Hårdvara
Inuti PadFone 2 huserar en Quad-Core Snapdragon S4 Pro-processor klockad på 1.5 GHz som bygger på Snapdragons Krait-arkitektur. Detta betyder att telefonen använder sig av en Cortex A-15-liknande arkitektur och har Adreno 320-grafik, den snabbaste processorn och grafikchippet på marknaden i skrivandes stund. Tillsammans med detta får man 2 GB LPDDR2-RAM samt ett val mellan 16, 32 eller 64 GB internt minne. Något expanderbart minne finnes ej i telefonen, istället får man 50GB på Asus cloud-lagring, Asus Webstorage, under två år. Appar för Asus Webstorage finns för Windows, Android, iOS och Mac OS X, så kompabilitet är inget problem.

Som referens i använder jag mig av en Samsung Galaxy S3 i9300 med en Quad-Core Exynos-processor på 1.4 GHz som är baserad på Cortex-A9-arkitekturen med 1GB RAM. Telefonerna benchmarkas i Quadrant Standard edition utan modifikationer av klockfrekvens.

Som man kan se så är Asus PadFone 2 snabbare än Samsung Galaxy S3 och bland de snabbaste telefonerna på marknaden just nu. Under perioden jag har testat telefonen har jag inte märkt av några problem med lagg alls. Spel laggar inte tack vare det kraftfulla grafikchippet Adreno 320 och processorn, och multitasking fungerar MYCKET bättre på PadFone 2 då den har dubbelt så mycket RAM-minne jämfört med Galaxy S3 i9300 och alla iOS-baserade enheter. När telefonen är dockad i PadFone Station så har man även tillgång till program i pop-upfönster.

Asus har verkligen expertis när det gäller hårdvara, och PadFone 2 är inte ett undantag. Dock så har jag märkt att det förekommer brus i hörlurarna (Kopplade till 3,5-millimetersuttaget) när ingen musik spelas. Detta bör en uppdatering kunna fixa då det inte finns något brus alls när man spelar musik eller spel. I övrigt är ljudkvalitén väldigt bra, både genom de inbyggda högtalarna i PadFone 2 samt PadFone Station och genom 3,5mm-uttaget. Man får även tillgång till en pop-uppanel där man kan ändra ljudlägena. Som referens är högtalaren inuti PadFone 2 snäppet bättre än högtalaren i Galaxy S3 och högtalaren i PadFone Station är ungefär lika bra som iPads högtalare.

När man har PadFone 2 dockad i PadFone Station kan man välja mellan olika laddningslägen, Intelligent Mode, Phone Preferred Mode och Power Pack Mode. Intelligent mode gör så att batteriet i både telefonen och tabletdockan går ned i samma takt, Phone Preferred mode gör att PadFone Station driver telefonen med sitt batteri. Power pack mode förvandlar PadFone Station till en portabel laddare och laddar helt enkelt telefonen med sitt interna batteri.

På anslutningsmöjlighetssidan så finner vi 4G, WiFi 802.11N, Bluetooth 4.0, a-GPS/GLONASS, FM-radio samt NFC-stöd. Med andra ord får man allt i denna telefon, inga kompromisser.

Skärm
Asus PadFone 2 har en 4.7-tums IPS-skärm med upplösningen 1280x720 och Asus PadFone Station har en 10.1-tums 1280x800 IPS-skärm. Båda skärmarna är täckta med Corning Gorilla Glass med oleofobisk beläggning för att minska fingeravtrycken på skärmen. Detta är mer eller mindre standard för alla premiumtelefoner på marknaden just nu.

Asus PadFone 2 har en speciell IPS-skärm som Asus kallar för Super-IPS. Denna skärm har en ljusstyrka på 550 nits, vilket slår de flesta produkterna på marknaden. Som jämförelse så har iPhone 5 en ljusstyrka på 539 nits och Samsung Galaxy S3 140 nits*. Högre ljusstyrka innebär att skärmen syns bättre i direkt solljus.

IPS-panelen som finns i PadFone 2 har bra färgåtergivning, men inte lika mättade färger som Galaxy S3. Jämfört med en iPhone 5 så är skärmen i Asus PadFone 2 lite blekare. Svärtan i PadFone 2-skärmen är bra, men inte helt i nivå med iPhone 5. När det gäller svärta och mättade färger så slår Samsung Galaxy S3 alla sina konkurrenter på grund av dess AMOLED-panel. Dock sker detta på bekostnad av skärmljusstyrka, som jag nämnde tidigare.

Skärmen som finns i PadFone Station är en 10,1-tums IPS-skärm med upplösningen 1280x800. Skärmens upplösning är relativt låg jämfört med iPad 3 som har en retina-skärm med upplösningen 2048x1536, men ändå så ser skärmen väldigt bra ut då man håller tablets på ett visst avstånd. IPS-skärmen i PadFone Station är bland en av de bästa jag har sett, bortsett från dess lägre pixeldensitet/upplösning. Jämfört med retina-panelen som finns inuti iPad 3 och iPad 4 så är skärmen i PadFone Station mycket ljusstarkare, färgerna är mer mättade och svärtan är bättre.

*=Notera dock att Samsung Galaxy S3 har en antireflexiv AMOLED-panel vilket gör att den syns lika bra i solen som en IPS-baserad skärm på ca. 400 nits, men dock med en gul ton.

Kamera
PadFone 2 har en 1.2-megapixlars kamera på framsidan, en 13-megapixels kamera gjord av Sony på baksidan och en enmegapixels kamera på framsidan av PadFone Station. PadFone 2 är en av de få mobiltelefonerna som har en 13-megapixlarskamera på marknaden just nu. Inuti kameramodulen finns 5 linser för att bilden ska bli bättre. Bildkvalitén är bra både i makro- och autoläge. Jämfört med Samsung Galaxy S3 och iPhone 5 så producerar kameran i PadFone 2 lika bra bilder med lite bättre detaljrikedom och skärpa men färgåtergivningen lite sämre och har en mörk nyans jämfört med Galaxy S3 samt iPhone 5 som har båda använder samma kamerasensor från Sony. I mörker så blir det dock mycket brus, vilket gör Galaxy S3 och iPhone 5 ett bättre val när man tar bilder utan solljus. PadFone 2 har en LED-blixt som funkar väldigt bra under totalt mörker.

Det viktiga med kameror är att jämföra den riktiga prestandan och inte med hjälp av megapixlar. Bilderna tagna med PadFone 2 i 13-megapixlarsläge är ungefär lika bra som bilderna tagna av en Samsung Galaxy S3 och iPhone 5. Nedan kommer ett par jämförelser mellan telefonerna. När det gäller skärpa så är PadFone 2 lite bättre, men när det gäller färgåtergivning så ser bilderna från en iPhone 5 eller Galaxy S3 bättre ut. Jag misstänker att PadFones lite mörkare färgåtergivning beror på mjukvara och inte hårdvara. En liten justering av exponeringsnivån gör att PadFones färgåtergivning hamnar på samma nivå som Galaxy S3 och iPhone 5, men i bilderna nedan jämför jag telefonernas kameror på standardlägen och autofokus.

PadFone 2 till vänster, Samsung Galaxy S3/iPhone 5 till höger (Samma kamerasensor)

100% inzoomning

Mjukvara
Asus har riktigt bra mjukvara. Telefonen har aldrig laggat eller hängt upp sig. I inställningar har Asus lagt till en speciell meny för energisparläge och ljud samt lagt in en meny för att kunna hitta alla wakelocks, något man vanligtvis inte kan hitta i icke-rootade Androidtelefoner. Låsskärmen känner vi igen från Android 4.1 Jelly Bean Stock och launchern är speciellt anpassad för PadFone 2. Det finns inte så mycket att prata om just launchern, den funkar som precis vilken launcher som helst och påminner mycket om Nova Launcher men utan alla avancerade inställningar som återfinns där.

Asus har verkligen lyckats med att göra PadFone 2 till en riktigt bra produkt med hjälp av mjukvaran. När man sätter in PadFone 2 i PadFone Station så går man direkt in i Tablet mode utan några väntetider alls. Apparna som man öppnar i Tablet-läge är anpassade för tablets och när PadFone 2 inte är dockad med PadFone Station så öppnas programmen upp i vanligt telefonläge. Allt detta sker utan att behöva starta om enheten, helt sömlöst!

Asus har gjort det extremt lätt att ta skärmbilder. På alla Androidtelefoner (Med PadFone 2 undantaget) måste man hålla in två knappar samtidigt eller alternativt svepa handflatan över hela skärmen, vilket inte är smidigt alls. På PadFone 2 så räcker det med att hålla in en av de tre touch-knapparna på framsidan!
I tablet-läge finner man Androids on-screenknappar på botten av skärmen samt en knapp man endast kan hitta på Asus tablets – Pop-up-program. Dessa gör att man kan multitaska, men dock så saknas en pop-up-webbläsare. Annars så kan man få tillgång till miniräknaren, kalender, sociala nätverk m.m. genom de medföljande pop-up-programmen.

Batteritid
PadFone 2 har ett stort batteri på 2140 mAh och PadFone Station har ett batteri på 5000 mAh. Som jämförelse har iPhone 5 ett batteri på 1440 mAh och Samsung Galaxy S3 ett batteri på 2100 mAh. På grund av att PadFone 2 använder sig av Snapdragon S4 Pro-processorn så har den väldigt bra energieffektivitet. Under normal användning som består av två timmars surf, 30 minuters smsande, 30 minuters spel och 4 timmars musik via Spotify varade batteriet i två dagar med wifi och mobilt data aktiverat. Samsung Galaxy S3 varade i precis en dag. Det verkar som att Asus inte bara har valt energieffektiv hårdvara men även optimerat Android för att spara batteri. Efter en närmare titt så kan vi se att Asus har åtgärdat två wakelockbuggar som finns i Android 4.1 Jelly Bean, något Samsung inte har gjort. Batteritiden är alltså oerhört bra.

Asus uppger att man ska kunna få upp till 16 timmars taltid och 336 timmars standby-tid. Med PadFone 2 i PadFone Station ska man kunna få dubbel så lång taltid och standby.

Slutsats
Asus har verkligen lyckats med att skapa en tablet-mobiltelefonslösning som är mer eller mindre kompromisslös. Hårdvaran är snabb, mjukvaran är finslipad och designen av både telefonen och tablet-dockan är användarvänlig, snygg och har premiumkänslan många Android-enheter inte har. I förpackningen får man allt man behöver, inklusive ett fodral för PadFone Station och riktigt bra hörlurar som överraskade mig med dess ljudkvalité. Att kunna använda ett och samma abonnemang för 3G och att man har samma innehåll mellan tableten och mobilen är en riktig dealbreaker. Jag kan inte göra något annat än att varmt rekommendera denna produkt.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Mycket bra recension. En liten fråga: hur hårt sitter padfonen fast i dockan?

Permalänk
Medlem
Skrivet av ezio:

Mycket bra recension. En liten fråga: hur hårt sitter padfonen fast i dockan?

Tack! Den sitter i riktigt bra. Enda sättet den skulle kunna "ramla" ut vore om man tappade PadFone Station med PadFonen isatt

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Dealbreaker, snarare dealmaker om något:-). Jag är fortfarande nöjd med min efter snart 2 månader. Bra produkt helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

TT Core V1, i5 3570k, 16GB, XFX RX480 RS, OCZ TR150 240GB + WD Green 1TB, Seasonic 650W Gold

Permalänk
Medlem
Skrivet av laudanum:

Dealbreaker, snarare dealmaker om något:-). Jag är fortfarande nöjd med min efter snart 2 månader. Bra produkt helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Måste nästan hålla med. Ekonomiskt sett är det här ju en oslagbar lösning

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Avstängd

Äntligen en recension!
Var redan grymt sugen innan jag läst detta, men nu måste man ju köpa en

Visa signatur

Fractal Designs R4 Black | Intel 3570K @ 4Ghz | Asrock Extreme 4 | Corsair Vengeance LP 2x4Gb
2x Asus GTX 660 DC II TOP | Phanteks PH-TC14PE Svart | Corsair TX750M | Samsung 128Gb SSD | Seagate Barracuda 2Tb
> Datorn i Galleriet <

Permalänk
Hedersmedlem

Hur stabilt ligger plattan om den ligger på ett bord? (menar om man trycker på skärmkanten). Om man tex sitter med plattan, får ett telefonsamtal och behöver gå därifrån, kan man då rycka ut telefonen utan att samtalet bryts?

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kent:

Hur stabilt ligger plattan om den ligger på ett bord? (menar om man trycker på skärmkanten). Om man tex sitter med plattan, får ett telefonsamtal och behöver gå därifrån, kan man då rycka ut telefonen utan att samtalet bryts?

Då det finns en dockningsstation på baksidan av PadFone Station så sitter den jättebra på bord, men dock får man ju med ett fodral som får den att ligga ner stabilt. På grund av att PadFone Station har Androids on-screenknappar så kan man ändå använda plattan utan problem även när den ligger direkt på bordet då man inte behöver trycka lika hårt som en fysisk knapp.

Ringa fungerar utan problem. När man får ett samtal så är det fritt fram att stoppa in telefonen i PadFone Station eller ta ut den. Asus har gjort att övergången mellan tablet- och mobilläge fungerar utan några problem alls.

En liten detalj som jag inte tog med i recensionen: PadFone 2 stödjer plug&play simkortsbyte vilket innebär att den inte kräver omstart för att SIM-kort. SIM-kortet är då i formfaktorn Micro-SIM som de flesta nyare mobiltelefoner har.

På låsskärmen kan man se vem som har ringt dig om man har missat ett samtal. Notera dock att jag har photoshoppat bort mitt nummer

Bilder på SIM-kortshållaren

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ValerieP:

Hej, för det första, jättebra recension! Nu är det så att jag har funderat på att införskaffa en PadFone 2, men jag är väldigt tveksam över byggkvalitén. Som en person som har använt en iPhone 4 i snart två år, hur känns denna i jämförelse med den? Skulle du kunna gå in lite djupare? Tack!

Kolla gärna på nikkop's padfone2 dagbok i mobilforumet. Där nämner han lite mer sånt. Jag tycker att allt utöver microUSB'n är av mycket bra kvalitet. Jag gillar ASUS numera och saknar då fan inte min Iphone4 ett dugg!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ValerieP:

Hej, för det första, jättebra recension! Nu är det så att jag har funderat på att införskaffa en PadFone 2, men jag är väldigt tveksam över byggkvalitén. Som en person som har använt en iPhone 4 i snart två år, hur känns denna i jämförelse med den? Skulle du kunna gå in lite djupare? Tack!

Hej! Den känns extremt bra i handen då baksidan är kurvad och har mönster, något iPhone 4 inte har. iPhone 4 känns säkert lite mer premium i handen då den har glas på baksidan och inte plast, men plasten på baksidan av PadFone 2 är riktigt bra och ger dig ett bra grepp. Ett problem jag hade med min iPhone 4 och har fortfarande med min Samsung Galaxy S3 är och var att det kom för mycket fett från fingrarna vilket ledde till att baksidan blev väldigt hal tills man gnuggade bort allt med textil. Detta sker då inte med med PadFone 2 då baksidan är matt, har mönster för bättre grepp och att den faktiskt inte attraherar fingeravtryck.

Att det inte är glas eller metall på baksidan gör att telefonen blir mer hållbar för att glas är ett lättkrossat material. Lite mindre premiumkänsla, men PadFone 2 har en riktigt bra utsida som känns bra i handen och inte billig på något sätt alls. Telefonen har som sagt ett metallband på sidan och metallknappar, precis som iPhone. Känns helt enkelt superbra i handen! Tänk dig en hybrid mellan iPhone 4 och iPhone 3GS. Metallband med plastbaksida som är kurvad, men PadFones plastbaksida har finesser som inte 3GS har, t.ex. greppvänlighet och resistans mot fingerfett.

Hoppas att detta svarar på din fråga, tveka inte att ställa några till frågor!

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem
Skrivet av q_m_p:

Äntligen en recension!
Var redan grymt sugen innan jag läst detta, men nu måste man ju köpa en

Ett tips kan annars vara att vänta på PadFone Infinity.

Visa signatur

i7 3770K @ 4,5GHz, P8Z77-V Pro, Vengeance LP 4x4GB, GTX 1650 Super, Crucial m4 128GB, Toshiba 3TB, CM Storm Enforcer, Xigmatek 600W, XL2420T 120Hz

Permalänk

fin recension! tack för upplysningen

Permalänk

Sitter med min och njuter

Har en padfone 2 den svarta 32 GB och älskar den! Bästa telefonen jag någonsin har ägt! och att android stödjer emulatorer och många flera appar än apple gör mig glad men känns inte så bägrensäda som jag gjorde med iphone 3 och iphone 4a. Ända som stör mig är att asus webstorgare på 50gb som man får till sin telefon är slött. Tycker dropbox funkar bättre.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av bjajjull:

Ett tips kan annars vara att vänta på PadFone Infinity.

Fast den kommer ju ligga i en helt annan prisklass.

Förövrigt tycker jag att recensionen var utmärkt, äger en själv och jag älskar den!
Skulle dock uppskatta om du kunde ta upp lite mer om multitasking möjligheterna, med senaste uppdateringen som kom i veckan så kan man ju kolla Tapatalk i ett fönster och läsa på SweClockers i ett annat samtidigt.

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk

inget protection

Kom på en sak som är störigt med padfone. Eftersom den är såpass ny finns det inga skydd eller screen protections till den. Har man barn får man tassa kring på tårna hela tiden ge gärna tips på hur ni löst detta. Jag använder en screen protection ifrån en samsung galaxy s3 till min padfone men till platan har jag inget. Har inte förstått hur fodrallet som man får till fungerar den är väl bara till föratt bära?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jojomondag:

Kom på en sak som är störigt med padfone. Eftersom den är såpass ny finns det inga skydd eller screen protections till den. Har man barn får man tassa kring på tårna hela tiden ge gärna tips på hur ni löst detta. Jag använder en screen protection ifrån en samsung galaxy s3 till min padfone men till platan har jag inget. Har inte förstått hur fodrallet som man får till fungerar den är väl bara till föratt bära?

Det finns en massa tillbehör på Ebay för otroligt bra priser. Denna till exempel, 3 stycken skärmskydd för både telefonen och plattan för 30 kronor, inklusive frakt som är gratis!

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Entusiast
Skrivet av jojomondag:

Kom på en sak som är störigt med padfone. Eftersom den är såpass ny finns det inga skydd eller screen protections till den. Har man barn får man tassa kring på tårna hela tiden ge gärna tips på hur ni löst detta. Jag använder en screen protection ifrån en samsung galaxy s3 till min padfone men till platan har jag inget. Har inte förstått hur fodrallet som man får till fungerar den är väl bara till föratt bära?

Fodralet man får med kan man lägga surfplattan i för att skydda den, dessutom finns det gott om skydd och grejer på ebay.
Så ny är den väl inte, lanserades ju i oktober förra året

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk
Medlem
Skrivet av bjajjull:

Ett tips kan annars vara att vänta på PadFone Infinity.

Den kommer att kosta runt 10000 medan denna kostar 6000. Två olika prisklasser, helt enkelt, som MSIOCGenie sa.

Skrivet av MrAdde:

Fast den kommer ju ligga i en helt annan prisklass.

Förövrigt tycker jag att recensionen var utmärkt, äger en själv och jag älskar den!
Skulle dock uppskatta om du kunde ta upp lite mer om multitasking möjligheterna, med senaste uppdateringen som kom i veckan så kan man ju kolla Tapatalk i ett fönster och läsa på SweClockers i ett annat samtidigt.

Det ska jag göra när jag har tid.

Skrivet av ValerieP:

Tack för svaret! Tror att det faktiskt blir en PadFone 2. Återkommer om jag har ytterligare frågor!

Tveka inte att fråga!

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Saknar bara ett tangentbord likt det som finns till PadFone 1, jag kommer nog hålla mig till min PadFone 1 på grund av det.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av q_m_p:

Äntligen en recension!
Var redan grymt sugen innan jag läst detta, men nu måste man ju köpa en

Skrivet av ValerieP:

Tack för svaret! Tror att det faktiskt blir en PadFone 2. Återkommer om jag har ytterligare frågor!

För er som är intresserade av att köpa en så säljer InWarehouse(Komplett) dem för 5490kr nu

http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=768247

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrAdde:

För er som är intresserade av att köpa en så säljer InWarehouse(Komplett) dem för 5490kr nu

http://www.inwarehouse.se/k/ki.aspx?sku=768247

Gått tillbaka till 6495kr nu Erbjudandet gällde bara under Kompletts 6-timmarsrea.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Tänk på att padphones 4G inte fungerar bra med Tele2 eller Telenor (den stödjer inte 900 MHz).

Visa signatur

Main Core i9-9900k | NH-D15 | ROG STRIX Z390-F | 16GB DDR4 3200 MHz LPX | STRIX 2080 Ti GAMING OC | Samsung 970 EVO 1TB + Toshiba XG5 256GB | RM650X | R5 Blackout
HTPC/Barndator: Core i5-8400 | ASUS PRIME B360M-A | 16GB DDR4 2666 MHz | STRIX GTX 1070 OC | 2 x Toshiba XG5 256GB
Extradator: Core i7 870 | ASRock H55M-LE | 8GB 1600 MHz | Intel 320 120GB | HD6950 2GB | VX 550W

Permalänk

Kör telenor kontaktkort

Kör telenor kontaktkort Fungerar utmärkt!

Permalänk
Entusiast

Hoppas att infinity kan ha sjunkt något i pris till sommaren så att det inte blir alltför dyrt när man binder upp abonnemanget igen. Annars blir det en padfone 2... iofs inget som jag kom på genom att läsa denna recension. Blev kär i konceptet samma dag jag fick nys om det

Hur som så är det kul med lite läsning om det!

Permalänk

För mig fungerar 4G utmärkt på tele2 i Göteborg med min padfone 2. Hemma ligger jag på 40-80Mbit/s ned.

Permalänk
Medlem

Om 4G-nätet fungerar med Tele2 så bör 4G även fungera med Telenor då de har ett gemensamt 4G- samt 3G-nät.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk
Medlem

Varsågoda

Multi Function Script for the Asus PadFone 2
http://www.xda-developers.com/android/multi-function-script-for-the-asus-padfone-2/

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SCORPIUS:

Ser riktigt trevligt ut! Hoppas att någon gör Popup browser och MultiWindowControl tillgängliga för PadFone 2 nu när man kan roota hur enkelt som helst.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |

Permalänk

Varför vill man roota?

Varför vill man installera det där scriptet vad för fördelar får det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jojomondag:

Varför vill man installera det där scriptet vad för fördelar får det?

Med hjälp av det där scriptet kan man installera custom recovery (Clockworkmod antar jag), Custom ROM och roota telefonen. Verkar vara ett relativt simpelt och användarvänligt program, men användning av scriptet upphäver nog garantin på telefonen.

Visa signatur

Gamingrig | Intel Core i7-6700K @ 4.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 980 Ti | ASUS ROG Maximus VIII Formula | 16GB 2133MHz HyperX DDR4 | SSD: Samsung 850 Pro 512GB + Intel 535 480GB + Samsung 840 Pro 256GB | HDD: 2x WD Black 2TB + 2x WD Green 4TB | Creative Sound Blaster ZxR+Sennheiser HD650 | Corsair RM1000 | Corsair H100i V2 | Phanteks P400S Tempered glass | Asus ROG Swift 1440p 165Hz + Asus 1440p PLS | Retina Macbook Pro | i7-3820QM | 8GB RAM | MS Surface Pro 3&4 | Intel i5 | 8GB RAM | 256GB SSD |