AMD rapporterar om dystra siffror för årets tredje kvartal – bildar nytt bolag med Fujitsu

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr Kantarell:

Det jag och många andra antagligen inte visste att trots AMDs riktigt bra kort så hade de endast en 1/3 av marknaden på den tiden.
Idag är det väl en 1/4-del.

Många laptop tillverkare verka bundla en intel CPU och en nVidia grafikdel.

Det är ännu värre, endast 1/5.

Skrivet av Oloffn:

Varför skulle man inte kunna göra det? Bara för att man valt att köpa nvidia eller intel betyder inte att man vill att den enda konkurrenten ska försvinna. Val av köp är inte ett val av parti liksom. Det är upp till företag i en privat marknad att leverera produkter som övertygar.

Det ÄR välgörenhet så du har uppfattat det rätt

Känns väldigt fel att vara altruistisk mot ett företag som vill ha våra pengar
Alltså...vill man ge så go ahead men...varför? (Retorisk fråga)

Den pragmatiske och långsinte inser att kostnaden blir högre i längden då priserna far iväg utan konkurrens, och dessutom stannar utvecklingen.

Sen rör det sig knappast om stödköp i de klasser som AMD har produkter för, då de oftast är det bättre valet för sina respektive segment.

Möjligen skulle det vara stödköp att välja det bästa AMD har i en kategori, när man egentligen ville ha något bättre.

Skrivet av Yoshman:

Edit: kan notera att jag själv resonerar precis som allt fler verkar göra, finns liksom ingen anledning att snåla på CPU-delen när den komponenten utan problem kommer hålla minst fem år framåt då vi slagit in i en vägg vad det gäller prestanda per CPU-tråd. Ändå lite förvånad att "vanliga" användare allt mer också verkar resonera på det sättet, var tidigare ett extremt price-race-to-the-bottom.

Hoppas Jim Keller också förstod och implementerade det.

Skrivet av RaBlack:

Båda företagen gör sitt bästa för oss kunder samt de som tillverkar mjukvaror samt spel m.m.

Som det ser ut idag och har sett ut ett bra tag så är det NVIDIA som kan denna marknad bäst.
De ger företagen det de vill ha samt oss kunder, något annat finns inte för då hade det sett annorlunda ut.

Jag ser fram emot NVIDIAS nya GPU'er år 2016 vare sig det är med HBM/HBM2 minnen eller GDDR5/GDDR5X minnen. I slutändan är det hur spelen presterar på de kort de släpper.

AMD bör se sanningen i vitögat och komma med något som överaskar ordentligt samt med lockande priser annars är det bara konsollvärlden som gäller för dem i större utsträckning.

Konkurrens kan vara bra ibland men tyvärr så kan priser också smyghöjas p.g.a. konkurrens mellan företag.

Tittar man på INTEL så har de gett oss BRA priser samt BRA CPU'er vare sig AMD eller inte.

NVidia är jämnbra med AMD på grafik. AMD är till övervägande del det bättre valet i de prissegment de har produkter i, vilket är i princip alla utom absoluta toppen.

AMD:s/Ati:s 4000- och 5000-serie var riktigt grymma. Efterförljande kort var inte heller dåliga. Däremot är NVidia grymma på marknadsföring, och har lyckats trumma in i folk att AMD suger, och AMD:s marknasföring är rätt kass, plus att avvecklandet av varumärket Ati kanske inte var så bra, då folk tror att AMD kassa CPU:er = AMD kassa GPU:er, vilket ju inte stämmer.

Sen de två sista sakerna... konkurrens höjeer inte priserna, däremot utebliven konkurrens. Och Intel har knappast ansträngt sig under de senaste åren.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Skrivet av Bulltazar:

Tragiskt men inte oväntat.

Varför Fujitsu? vad har dom verkligen gjort om man kollar på stora skalan, dom bygger.

Som jag och många andra sagt/säger jag är inte förvånad,inget jag vill men många har hoppat AMD senaste 10 åren, tyvärr. Jag var en gedigen AMD hårdvaru ägare med tex Athlon XP, 64/X2 samt 9000/X1800XL/XT serien med ständiga "uppgraderingar" men då dom tydligen inte lär sig av sina misstag och vill att grafikkorten ska låta som en V8 med full gas samt för svag cpu kraft så vad ska man göra, antingen köper man i blindo, struntar i vad som sägs, eller så älskar man AMD o vill dom väl oavsett vad dom gör.

På gpu sidan är dom riktigt bra men når inte riktigt fram, deras problem är att dom satsar för lite på ström åtgången/värmeutvecklingen ungefär som Nvidia gjorde med tex GTX400/500 serien o vi vet hur mycket skit dom fick, vad hände jo dom satsa stenhårt på att få ner just det , se 600--> serien, AMD gjorde inte så.

Jag köpte ett nytt Asus 290X ROG år 2014 bara för att sponsra dom o inte bara Nvidia men då det lät som 2st törstiga kort och blev nästan lika varmt samt klockade skit så sålde jag kortet, prestandan var bra och så är det fortfarande men dom lär sig aldrig i tid vad den stora massan av kunderna vill ha.

Köpte även ett AMD system med FX 8320 år 2013 med tillbehör för sponsring igen bara för att, men jag märkte av skillnaden mellan I7 920 på 4GHz trots nyare system, så det såldes också, sen dess har jag iakttagit och testat med byggen men inte köpt något nytt från AMD själv, däremot beggat, har ett Phenom II system i vardagsrummet med ett R9 280 i men det hjälper inte AMD alls.

Sen har jag även rekat AMD system många många gånger pga pris/prestanda men har själv hållt mig ifrån dom senaste året helt o hållet (Nytt).

O deras jäkla vattenkylare på Fury X, vem kom på det, sparka människan omedelbart.

Deras beslut har satt dom i den sitsen dom sitter i nu.

Tragiskt men väntat.

Dock var asus kylare sämst anpassad för 200 serien. Tog kylaren från 700 serien från nivida.

Sen har 290x gått om 780ti och det är inte fy skam.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gibbe:

Den pragmatiske och långsinte inser att kostnaden blir högre i längden då priserna far iväg utan konkurrens, och dessutom stannar utvecklingen.

Sen rör det sig knappast om stödköp i de klasser som AMD har produkter för, då de oftast är det bättre valet för sina respektive segment.

Möjligen skulle det vara stödköp att välja det bästa AMD har i en kategori, när man egentligen ville ha något bättre.

Jag är för konkurrens av materiella varor och tjänster. Missta mig inte på den punkten. Konsumenter i allmänhet köper dock inte varor för att vara snälla mot företag. Man köper det man upplever som mest prisvärt och/eller önskvärt. Konsumenter är inte de som ska stå för stödpaket för företag.

Ett stödköp är exempelvis i sammanhanget att köpa AMD produkt fast man egentligen kanske vill ha en produkt från Intel eller Nvidia som man egentligen tycker verkar bättre. Det spelar ingen roll vilket segment eller produkt man väljer för att det ska räknas som ett stödköp. Handlar bara om att man köper något i syfte att vara "snäll" eller "stödja". Vilket inte är förenligt med fri marknad.

Visa signatur

Nätagg: Fractal Design 1000W Platinum CPU: i7 4790k 4,4ghz RAM: 16gb GPU: Palit 1080

Permalänk
Medlem
Skrivet av enbom:

De är redan nog stora. De klarar sig bra utan AMD's patent och tillgångar.
Fujitsu var lite otippat faktiskt men det kanske blir bra.

Kanske otippat, eller bortglömt.
Fujitsu är en av dom som har x86 licens, men dom drog sig ur rätt tidigt...
http://www.x86-guide.com/en/cpu/Fujitsu-8088.html

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av kevve1:

Rätt många här på Sweclockers som kan tänka sig att stödköpa AMD:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1384202-kopa-amd-over-n...

Undrar hur många som faktiskt gör det valet att stödköpa. Är nog lättare att rösta Ja i en poll än att faktiskt göra verklighet utav det.

Av dom 3 laptoppar vi har i familjen så är 2 st AMD!
2 st används mest till surfning och film, den 3'e som är min kör jag 3D-Cad med allt runt och ja den är AMD med mer än tillräcklig prestanda samt prisvärd...
Stödköp? Kanske...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Skrivet av Durkadur:

Det beror helt på syftet. AMD har prollar som är konkurrenskraftiga inom sin prisklass. Vill du ha en grym speldator/workstation så är Intel klart bättre. Vill du ha en NAS, HTPC eller budget-dator är du, i min mening, dum om du inte tittar på vad AMD har.

Det är ju speldator jag vill ha annars hade jag absolut kollat på AMD.

Skrivet av Vasadu:

Behöver inte stödköpa en CPU... de håller inte Intels klass och inte gjort på länge. Om de inte kommit på något otroligt smart med Zen är de hopplöst efter både gällande tillverkning och kretsdesign. GRAFIKKORT däremot... Finns utmärkta 390 kort som kostar 500 kr mindre och är därför ett bättre val eftersom de prestera så gott som exakt lika bra (i genomsnitt). Köp ett AMD grafikkort för din egen skull... Och när du väljer vinterdator välj AMD varianten. Sweclockers är inga fanboys utan korten är lika bra, fast på lite olika saker.

Kör gärna AMD på GPU fronten. Har ett 280x nu och det var klart mest prestanda för pengarna då jag köpte och nu skulle jag nog köpt 390. Än så länge klarar sig min 2500k fortfarande med rejäl överklockning men är ju ett bra tag till Zen.

Visa signatur

Hayabusa T3 | Venum Elite Evo | UFC Venum Pro Line

Permalänk
Medlem

jag trodde att MS elle samsung skulle köpa de...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Abeen:

jag trodde att MS elle samsung skulle köpa de...

Ingen har köpt AMD. Testning, montering och packning av halvledare är inget som fabrikslösa halvledartillverkare brukar sköta själva.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oloffn:

Jag är för konkurrens av materiella varor och tjänster. Missta mig inte på den punkten. Konsumenter i allmänhet köper dock inte varor för att vara snälla mot företag. Man köper det man upplever som mest prisvärt och/eller önskvärt. Konsumenter är inte de som ska stå för stödpaket för företag.

Ett stödköp är exempelvis i sammanhanget att köpa AMD produkt fast man egentligen kanske vill ha en produkt från Intel eller Nvidia som man egentligen tycker verkar bättre. Det spelar ingen roll vilket segment eller produkt man väljer för att det ska räknas som ett stödköp. Handlar bara om att man köper något i syfte att vara "snäll" eller "stödja". Vilket inte är förenligt med fri marknad.

Jag finner det mycket pikant, märkligt och anmärkningsvärt att det börjar ryka ur öronen på alla "fri marknad":s-ivrare så fort någon form av stödköp antyds, men finner handel baserat på falska premisser helt okej.
Som om marknadsföringen är en del av produkten; man köper reklam.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk

@sgtspiff: Klart det gör. Intel, behöver konkurrens. Jag får bara svårt att se att amd är attraktiva, men de har en del euntiasm och ett enkelt system 80% av folket är nöjda med borde ha en marknad. Men för mig... nja... Jag tycker inte 3000 kr för tre år är så mkt extra. Fast Intel kommer att tjäna fint q4-q1 om 14nm bara pumpar perfekt.

Visa signatur

Processor: Intel® LGA1151 Core i5 6600k. Processorkylare: Cooler Master Hyper 212 Evo CPU MK: ASUS Z170 PRO GAMING Minnen: Crucial DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB) SSD: Samsung 850EVO 250 GB HDD: WD 250GB samt en WD 2TB.
DVD: ASUS Chassi: Cooler Master 550 Silencio. Nätaggregat: Plexgear PS-500

Permalänk

@Oloffn: Vilket inte är förenligt med fri marknad.

Klart det är. Folk har långt ifrån perfekt information och stödköp ger ju möjligheter att driva verksamheten, det är individer som talar här, inte staten.

Jag kan nog köpa en amd och bli nöjd men som sagt, för mig är det ok med under 100 kr per datormånad i bruk med de nyheter framföallt z170 ger mig att må bättre vid datorn. Men kan jag hitta ett riktigt prisvärt amd-bud, vs det intel ger totalt, jag är som sagt en väldigt casual gamer, så visst. För sakens skull. Just nu drabbades jag av helt datafel, moderkortet strular, minnet sviker, procssorn är ofta varm och går fullt för skit, hd-trasig, popcorn, och till sist tangetbordet. Jag hoppas dvdn funkar... grafikkkortet gick för 6 mån sen.

Jag blir nog nöjd med AMDs för mig mest attraktiva erbjudande. Men jag stödköper inte om amd inte kan prispressa nu med vad som väntar 2016 från intel, har de nya grejer så sälj av det gamla liksom, och vid rätt pris stödköper jag. Rånar snarare.

Visa signatur

Processor: Intel® LGA1151 Core i5 6600k. Processorkylare: Cooler Master Hyper 212 Evo CPU MK: ASUS Z170 PRO GAMING Minnen: Crucial DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB) SSD: Samsung 850EVO 250 GB HDD: WD 250GB samt en WD 2TB.
DVD: ASUS Chassi: Cooler Master 550 Silencio. Nätaggregat: Plexgear PS-500

Permalänk
Medlem
Skrivet av kevve1:

Rätt många här på Sweclockers som kan tänka sig att stödköpa AMD:

Det kommer dock inte att lösa problemet med att AMD gör av med sina tillgång fortare än de tjänar dem, precis som folk som är med i Lyxfällan bara skulle vara temporärt hjälpta av att få högre inkomster.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Det kommer dock inte att lösa problemet med att AMD gör av med sina tillgång fortare än de tjänar dem, precis som folk som är med i Lyxfällan bara skulle vara temporärt hjälpta av att få högre inkomster.

Även om de har problem på grafiksidan också så har inte problemet där varit trasig arkitektur och resulterat i år utan produkter. Grafikprodukterna är fortfarande med och räcker till de flesta entusiasterna, om du inte skulle råka behöva något som är värre än Fury eller 390/X. Nano finns ju t.o.m. för de som inte vill ha grafikkort som drar över 200W. Där behövs mer ny generation och krympt tillverkning mer än något annat, och båda tillverkarna behöver det senare av de två för att göra några större framsteg. AMD behöver också ta de bärbara kretsarna och drivrutinerna där på allvar. Det är inte bra om de få bärbara produkterna de säljer ger de dåligt rykte för att de sköter sånt som "switchable graphics" dåligt.

På processorsidan så blev planerna skrotade och därför har vi inte produkter som från början var tänkta där. Det går inte att göra så mycket bra med i grunden trasiga designer. Energin har lagts på nästa arkitektur istället. Det är i grunden bra, eller skulle Intel ha satsat vidare på Netburst exempelvis? Man måste vidare förbi de små förbättringarna också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Det går inte att göra så mycket bra med i grunden trasiga designer.

Jag är ute och far efter att varje framgångsrikt företag måste klara av att anpassa sig till minskande inkomster, inte bara sälja av tillgångar för att kunna upprätthålla det alldeles för höga kassaflödet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Jag är ute och far efter att varje framgångsrikt företag måste klara av att anpassa sig till minskande inkomster, inte bara sälja av tillgångar för att kunna upprätthålla det alldeles för höga kassaflödet.

Ett säkert kort för att företaget avvecklas är att inte utveckla något nytt. Klart de måste anpassa sig, men de måste också ha något att sälja i framtiden. Det går inte att sluta utveckla produkter och sparka alla. Det är också svårt att organisera om stora delar medan produkter fortfarande utvecklas, det kan lätt stanna av då. De hade kunnat vara i den situationen att de inte hade något att sälja av och inga möjligheter till krediter också, men där är de inte och hinner göra ändringar för att inte hamna där. Det är hur som helst inte idag de faller.

För övrigt menar du alldeles för låga kassaflödet eller negativa kassaflödet. Högt kassaflöde räknas som något positivt och alltså inkommande betalningar. Det jag var inne på var att det inte behöver vara några stödköp när det gäller deras grafikprocessorer, det kan helt enkelt vara bästa köp för en viss given prispunkt för GCN var i vilket fall inte en misslyckad arkitektur som de inte kunde förbättra, och är inget de behövt lägga ner planerna att vidareutveckla.

Permalänk
Medlem

När ZEN kommer blir det givet köp!

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Avstängd

Dom skjuter ju sig själv i foten hela tiden! Jag hade tänkt köpa ett AMD Fury X efter att AMD stått och lovat saker som "Överklockarens dröm" Sen när kortet väl anländer är överklockningsmarginalerna ett stort skämt, speciellt med tanke på att kortet har vattenkylning. Varför vräka på en kostsam vattenkylningslösning på ett grafikkort som ändå knappt går att överklocka? Det förstår jag helt enkelt inte. Så vad gjorde jag? Jo jag köpte ett 980ti G1 Gaming som klockar som ett satans as! 1550mhz på Core och 8000ghz på Videominnet. Kan ju säga så här: GTA 5 rullar i 40-50 fps med alla grafikinställningar maxade i 4K upplösning. Grisgrafik är bara förnamnet! Se och lär AMD!

Visa signatur

https://mega.nz/#!xNBjAJKA!OQctTR0tY5EK1Dk68MV0loIyCD3ftwL_KI...
(DX-11 DLL-fil till SweetFX/Reshade som är kompatibel med GTA 5)

Permalänk
Skrivet av Xaves:

Dom skjuter ju sig själv i foten hela tiden! Jag hade tänkt köpa ett AMD Fury X efter att AMD stått och lovat saker som "Överklockarens dröm" Sen när kortet väl anländer är överklockningsmarginalerna ett stort skämt, speciellt med tanke på att kortet har vattenkylning. Varför vräka på en kostsam vattenkylningslösning på ett grafikkort som ändå knappt går att överklocka? Det förstår jag helt enkelt inte. Så vad gjorde jag? Jo jag köpte ett 980ti G1 Gaming som klockar som ett satans as! 1550mhz på Core och 8000ghz på Videominnet. Kan ju säga så här: GTA 5 rullar i 40-50 fps med alla grafikinställningar maxade i 4K upplösning. Grisgrafik är bara förnamnet! Se och lär AMD!

Jag misstänker AMD märkte fort att kretsen inte gick att pressa hårdare och för att hålla kretsen sval behövdes bra kylare (för att hålla strömförbrukning nere). Dessutom tror jag även AMD ville att kortet skulle vara kort.

Men deras PR avdelning är det inte mycket att hurra över.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar