Permalänk
Medlem

arduino och css och java filer

hej
fick en hel del synpunkter i en annan tråd över att jag har java, css och html i samma fil detta berodde på att jag inte fick den att funka med olika filer för var och en. det är en arduino som datorn. och jag sa att del blev för mycket för den men det blev jag påpekad att så är inte fallet. jag lovade då att titta på det och jag har gjorde det med samma resultat så nu är jag nyficken på hur man skriver arduino korden och html koden för att det ska funka och jag är bara intresserad av de rader som berör att din skickar upp filen och html rader som gör frågan.
har hitta för många träffar på Google som man ser inte rikligt vilka rader som gör att css filen hämmas och frågar

Permalänk
Medlem

jag frår fram css filen men inte hela och i en oordning
som html kord

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/styles.css"> '

och som arduino kord

else if (StrContains(HTTP_req, "styles.css")) { // web page request Serial.println("hämtar filen css "); // send rest of HTTP header client.println("Content-Type: text/css"); client.println("Connection: keep-alive"); client.println(); // send web page myFile = SD.open("styles.css"); // open web page file if (myFile) { while (myFile.available()) { client.write(myFile.read()); // send web page to client } myFile.close(); } delay(2000); }

vad är det för fel ???

Permalänk
Medlem

Varför tror du att något är fel?

Du har, misstänker jag, en webbserver skriven i C++. Det är inget konstigt med det.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Linux och Android

Permalänk
Medlem

@Adoby: ???????????????????????????
så du menar att det inte ska gå att ha en fil med css till arduino för att man skriver i c++ på arduino?
enligt andra på denna sida så ska det gå men jag har inte sätt någon lösning på detta än.
jag skulle vilja se en lösning som funkar

Permalänk
Medlem

@jost1: Jag menar att det inte är några problem att skriva en enkel webbserver i C/C++ för Arduino. En sådan kan naturligtvis skicka både statiska och dynamiska filer, inklusive CSS-filer. Det finns flera färdiga bibliotek med webservrar för detta (exempelvis för Arduino på ESP32) som du kan undersöka i detalj. Även kompletta demos, färdiga att köra. Det blir naturligtvis inte någon särskilt kraftfull webbserver, men den funkar fin-fint.

Det finns exempelvis en enkel webbserver i ESP32 biblioteken:

https://github.com/espressif/arduino-esp32

Med andra ord begriper jag inte vad det är du tror att du har problem med. Vet du?

Visa signatur

Linux och Android

Permalänk
Medlem

jag har kommit fram till att det är min css fil som inte blir rätt läst. testa den på en webserver den läser där också häften rätt eller inget ting alls rätt. Så det är vad jag håller på med du och fundera på varför den inte läser rätt.
så nu har en fråga
vad är skinnade mellan

.box1

och

#box1

när man skriver css filen
när de ligger i html filen så använde jag den övre utan problem. har testa båda två med lika resultat sapat om filen en antal gånger samma resultat. kan någongon tipsa vad jag har gjort för fel eller något jag ska testa så är jag tacksam.

tröttnat på filer som blir fel lästa av webläsare och arduino ide. över hälften av min tid går åt att skriva om det engång till. för att Arduino ide får för sig att ett order inte finns som har fungerat upp mot 1000gånger tider och funkar utmärkt på en om jag laddar upp en tider version av filen som jag håller på med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jost1:

vad är skinnade mellan

.box1

och

#box1

https://stackoverflow.com/questions/602168/in-css-what-is-the...