Xbox Series-konsolerna säljer betydligt sämre än Playstation 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Med reservation för att du pratar om "deras" som i något annat, men det är trots allt någonting imponerande med att avfärda hela Bethesdas katalog, utvecklarens såväl som utgivarens, som "skit" i en handvändning. Skyrim, världens mest sålda actionrollspel med minst 60 miljoner exemplar, som influerat vartenda fantasyspel de senaste tio åren och hyllats av en unison världspress? Jepp, skit. Då har det också föregåtts av tjugo års skit som Morrowind, Oblivion och Fallout 3 och Fallout 4 som förutom att lovsjungas av en samtida kritikerkår också sålt mer än sin respektive föregångare i både en- och tvåsiffriga antal miljoner. Utgivaren Bethesda är ju också skyldig till det senaste decenniets värsta skräp, som Doom och Doom Eternal, Dishonored 1 och 2, Prey, Evil Within och ett antal Wolfenstein-titlar - diverse skit, helt enkelt.

Jag fattar att man har sina invändningar mot Bethesda, det är ingen helig ko på något sätt och i deras bagage finns ett gäng snedsteg, men någonstans får man ju ta och fundera på hur svepande man kan uttrycka sig. Försäljningssiffror är inte allt, och personlig smak är just personlig, men det tål att i alla fall släpa ut några faktum i ljuset.

Är det så svårt för dig att förstå att folk tycker inte så som du gör?
Bethesda för dig är gudar och för andra är de Trash. Gå vidare i livet

Permalänk
Avstängd

Jag är rätt nöjd med min XBOX i alla fall. Exklusiva spel spelade inte riktigt in i beslutet då det har varit ganska tunt med bra sådana som lockar mig ganska länge nu. Jag gillade verkligen GT på PS och PS2 exempelvis men Forza är nästan lika bra, och det är ju inte direkt så att det sprutat ut nya spel i GT-serien det senaste.

Det som fick mig att köra XB denna generation var dels viss teknisk funktionalitet som VRR och Quick Start, men också bakåtkompatibiliteten med alla gamla spel jag hade till föregående generationer. Sen passar kontrollen mina händer bättre.

Att alla spel kommer till Windows också gör förstås att behovet av en konsol kanske blir lägre för en del men det innebär också att man kan spela samma spel, ofta med samma save, på datorn och konsolen, och samma prenumeration. Jag föredrar att spela bekvämt tillbakalutad i soffan, och de är där jag har konsolen liksom. Jag skulle kunna dra långa kablar från datorn till teven, eller skaffa en till dator som klarar av moderna spel, men konsolen är bra nog och mycket billigare än ens ett nytt grafikkort som fixar 4K ok. Spelen är dock dyrare, men Gamepass mildrar ju det kraftigt, och annars köper jag nästan bara spel på rea, så det är inte ett jätteproblem.

Permalänk
Redaktion
Redaktör

Fick mig att änka på den här artikeln från tidigare i år. Med sådan diskrepans i marknadsandelar på vissa platser är det inte jättekonstigt att försäljningen ser ut som den gör.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av OmaWaka:

Haha man är knappast lockad till ps5 som har minst 5 next gen exklusiva spel men ett series x som har absolut 0 next gen exklusiva spel är så lockande, helt galet va?

Namn på dessa 5?

Permalänk
Medlem

Inte så konstigt ändå. Playstation är ju bättre.
/Fanboy sedan julafton-96

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeVvE:

Det är Bethesda eller mer BGS som developer jag inte gillar och tycker är skit.
[...]
Tycker det är mer hype än kvalité med Bethesda.

Absolut, jag tror också att att namnet kan föra med sig lite väl många superlativ som det faktiska spelet inte kan svara mot. Jag är inte heller helt överens med BGS inriktning på sistone, och jag tror att Starfield riskerar ge oss mer sådant som jag och framför allt du kanske inte tycker om. Jag har trots allt en behållning av deras spel, även om det har minskat för varje titel.

Det finns ju ingen objektiv sanning i tyckande, och jag ville mest nyansera begreppet skit. Sen kan man göra lite oturliga inläsningar och få för sig att vilja bidra med den här gamla käpphästen, men det är vad det är.

Skrivet av OmaWaka:

Är det så svårt för dig att förstå att folk tycker inte så som du gör?
Bethesda för dig är gudar och för andra är de Trash. Gå vidare i livet

Visa signatur

RTX 4080 Super | Ryzen 5800X3D | B550 | 32GB 3600 MHz | 1000W | W.11

Permalänk
Medlem

Personligen tycker jag Series X är en bättre konsol än PS5. Men det spelar inte så stor roll när PS5 har de flesta exklusiva spelen.

Visa signatur

Dator: 7800x3d | RTX 4090 | 32gb ram | 1tb ssd
Simrig: NLR Elite | Simucube 2 Pro | Ascher F64 V3 | Heusinkveld
Monitorer: Samsung Neo G9 | Alienware AW2723DF
Ljud: Røde NTH-100M | Roland Bridge Cast
Media: Zidoo Z2000 Pro | Apple TV | PS5

Permalänk
Medlem

Valet av konsol beror väl till stor del på speltitlar. Prestandamässigt är de väl ganska lika? Jag köpte en konsol för att i först hand spela Fortnite med brorsbarnen. Valde en Series X då ps5an ser bedrövlig ut 😁👍

Visa signatur

Xbox Series X | Acer Nitro XV272UV | Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed Yellow Switch | Razer DeathAdder V2 Pro HyperSpeed | Turtle Beach Stealth 600X GEN2 | Mitt galleri här på Sweclockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bobiri:

Tror ni tittar på siffrorna helt fel. Jämfört med Xbox One så tycker jag Series X/S säljer väldigt bra.

PS4 gentemot Xbox One hade väl cirka 3:1 i fördelning?

PS5 gentemot X/S är inte ens 2:1. Så jo, det går nog tillräckligt bra för lag grön. Och får de igenom köpet av Activision samt om Starfield får toppenbetyg så tror jag på en jämnare spelplan. Sony går ju all-in på GaaS titlar.

Har ju förvisso inte varit lika lätt att få tag i ett playstation 5 som tidigare generationer av playstation.

Permalänk
Skrivet av LeVvE:

Har man en dator så känns en Xbox meningslös då alla spel kan spelas på datorn, kan ses som både bra och dåligt. Ett annat problem är att även om spelen endast fanns på Xbox så har de inget annat än Halo och Forza i stort sett.

Skulle väl vara Ori då kanske men finns även på Switch.

Ori finns oxå på Xbox game pass till pc.

Visa signatur

nuvarande dator: Asus ROG STRIX Z370-E GAMING, Intel i7 8700k 4,7Ghz, Corsair 32gb3200mhz, ASUS RTX 2070 STRIX Gaming OC