Permalänk
Medlem

Konstig grafik med Dell Inspiron 8600

Hej Sweclockare.

Jag har ett problem med en Dell Inspiron 8600. I den sitter ett ATI Radeon Mobility 9600 Pro Turbo.

Problemet visar sig när man spelar CS 1.6 (kommentarer om spelval undanbedes). Har testat med nya drivrutiner och blåst rent fläkten osv. Har dessvärre inte haft möjlighet att testa något annat spel. Felet uppenbarade sig utan att någon förändring i inställningar osv gjorts.

Så här ser det ut när man spelar... Någon som känner igen det och har någon idé om vad det beror på?

http://hem.bredband.net/dynamit/lol.jpg

Permalänk
Medlem

Kan vara gk som är skadat men prova med att installera drivrutin till gk igen. Kolla även över moderkortet om det är så att kondensatorer på det börjar bli "dåliga" och det ser du genom att dom buktar utåt i toppen eller t o m har läckt elektrolyt och då kan du se brun seg massa runt den.

Permalänk
Medlem

Då det är en laptop så är det kanske inte så roligt att plocka ner skiten och kolla kondensatorer även om du kan det!.. det finns manualer för hur du plockar ner den på dells amerikanska sida.

Jag har fått liknande fel med en dell inspiron 8200(ati mobility 9000) när jag använt vissa drivrutiner... fick du felet när du bytte drivrutin eller uppkom felet helt plötsligt? Du kan testa att byta drivare till lite äldre varianter.

Permalänk
Medlem

Mao postat i fel avdelning då jag inte räknade med at det var en laptop utan en vanlig som är många ggr lättare att "plocka ner".

Permalänk
Geeks
SweClockers

*flyttad*

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem

Felet dök upp helt plötsligt... har testat att koppla in till en extern skärm och får samma fel så det är alltså inte skärmen som är trasig.

Får väl ringa dell och be dem komma och hämta den.

EDIT: Nu har problemet börjat dyka upp i Windows också.