Kan inte starta Mass Effekt

Permalänk
Medlem

Kan inte starta Mass Effekt

Hej!

Har just skaffat mig Mass Effekt och är väldigt sugen på att börja spela. Men det går inte så bra =(

Installationen går utmärkt och visar inga teckan på fel. När jag sen ska starta spelet så kommer jag till en startsida där jag kan välja att starta spelet eller ladda ned uppdateringar eller annat. Jag väljer då att starta spelet och sen kraschar det.

Ett fönster i windows dyker upp som säger typ "Mass effekt har avslutats" Jag kan sen klicka på en länk som låter windows söka efter en lösning, när jag gör det så händer ingenting.

Maskinen jag har: Q6600 quad 2,4 ghz, 4Gb ram från Corsair (dock används bara 3,5 av windows). Mobo = Gigabyte P35 DS3R. Använder Windows Vista Ultimate och har Graffe = 8800 GTS

Någon som har något liknande problem eller kanske kan komma på vad som är fel? Jag har försökt patcha spelet, och jag har senaste drivrutinerna till mina komponenter. Har även försökt ett par ominstallationer men inget verkar funka =(

Tack på förhand!

Visa signatur

MSI P67A-GD55 // I5 2500K (3,3Ghz) // Corsair 8GB XMS3 1600 mhz // ASUS GTX780 DC2OC

Permalänk
Medlem

Kollat drivrutiner till ljudkortet?, kan vara lätt att glömma bort.
Man kan kolla om ljudet är problemet genom att inaktivera ljudkortet och se om det startar.

Visa signatur

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K, 8 GB Corsair Vengance, ASUS 6870

Permalänk
Medlem

Tror jag har de senaste drivisarna till ljudkortet, men laddar ned de senaste och prövar om det blir någon skillnad. Har under tiden googlat lite och det verkar som om mass effect har problem med ljudkort från realtech (min är det som finns på moderkortet = realtech).

Har prövat att inaktivera ljudkortet men spelet vill ändå inte starta. Någon som har något tips?

Edit: Har fått det att funka nu. Om någon har samma problem så verkar det funka att högerklicka på .exe filen och köra som administratör i vista. För vissa verkar det funka att köra spelet i window mode.

Visa signatur

MSI P67A-GD55 // I5 2500K (3,3Ghz) // Corsair 8GB XMS3 1600 mhz // ASUS GTX780 DC2OC