Permalänk
Medlem

XSL + JavaScript

Hej!

Jag har på min sida en tabell med kolumnen "Dagar kvar" som är fyllt med femsiffriga tal. Talen står i formatet ## ###, alltså med ett mellanslag efter andra siffran (ex. 14 134).

Nu vill jag med XSL plocka ut det värdet för att utföra beräkningar på det i JavaScript. Att bara plocka ut värdet är enkelt med raden:

<xsl:variable name="StrDaysLeft" select="@Dagar_x0020_kvar" />

Men eftersom jag behöver utföra beräkningar på talet vill jag plocka bort mellanslaget och konvertera till integer, vilket bör kunna utföras med raden:

<xsl:variable name="NbDaysLeft" select="number(translate(@Dagar_x0020_kvar, ' ', ''))" />

Dessa värden lagrar jag i variabler i JavaScript på följande sätt:

var StrDaysToDue = &apos;<xsl:value-of disable-output-escaping="no" select="$StrDaysLeft" />&apos;; var DaysToDue = &apos;<xsl:value-of disable-output-escaping="no" select="$NbDaysLeft" />&apos;;

Gör jag sen en document.write på dessa så får jag mycket riktigt ut värdet för StrDaysToDue, men för NbDaysToDue returneras NaN (Not a Number). Vet någon vad jag gör för fel? Alternativt om jag kan utföra formatering i scriptet istället utan att xsl:en sparkar bakut?

Visa signatur

AMD Athlon 64 3k+, ASUS A8N-SLI deluxe, NVIDIA GeForce 6200 TurboCache, Q-TEC PSU 650W, NVIDIA nForce nätverkskort, SB Audigy 2, 2 x 1GB Corsair PC3000 DDR-SDRAM, WD Raptor 36.7GB SATA 8MB 10k RPM och Maxtor 200GB SATA