Stölder på dreamhack?

Permalänk

Stölder på dreamhack?

Tjena, jag ska till dh winter 2011 förstagången och jag undrar om någon har varit med om några stölder där? Om man kan lämna datorn med tangentbord och mus framme eller om man ska ta med sig det? //Johan

Visa signatur

Gaming rigg: Sönder för tillfället
Laptop: HP elitebook 840 g2
Mobil: Samsung galaxy s8+

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Klart det förekommer stölder.. Det är ju hårdvara för vettefan hur många tusentalskronor.. Lås bara fast tgtbord och mus med lite buntband i skärm/chassi.

Permalänk
Medlem

Har inte varit där själv men vet många som varit och åk inte själv. Man måste typ ha någon som hela tiden kan vakta en saker, folk knycker tydligen möss, headset etc lätt..

Visa signatur

I5-750 @ 4,0Ghz | corsair 850w | Corsair 1600mhz Dominator 8GB | samsung 1TB HDD | Crucial m4 SSD 64GB | P7P55 PRO | XFX HD 6970 | Fractal Design R2 Silver window mod | Corsair H50 watercooler
"CPU: AMD Phenom X2 [Överklockad till tre känslor]"
R2:Extended Silence Fenix

Permalänk
Medlem

Typiskt p12or som anser att de är i bättre behov av prylarna. Akta dig för ex. Portabla hårddiskar osv

Visa signatur

.:. Expect disappointment and you won't be disappointed .-. Inaktiv/AFK sedan 2024-06-04 19:39 .:.

Permalänk
Medlem

Har blivit bestulen på mus en gång för två år sedan. Lärde mig trixet att limma fast mus/tangentbord i USB-porten efter den historian och sedan dess har folk lämnat mina grejer i fred. Lägg inte saker som är lätta att sno lättillgängligt så går det nog bra.

Visa signatur

”How fast light ever travels - Darkness is already there waiting for it” - Terry Pratchett

Permalänk
Medlem

det bästa e nog om någon kompis eller något vaktar, för det förekommer stölder.. främmst av headset , tagentbort och möss... och pengar?

Permalänk
Skrivet av XrOo:

Typiskt p12or som anser att de är i bättre behov av prylarna. Akta dig för ex. Portabla hårddiskar osv

Jag sitter inte med någon statistik, men jag tror inte att det är barn som stjäl mest. Dom vågar inte stjäla lika mycket som äldre män. Jag tror en stor del av stölderna sker utav studenter som inte har så mycket pengar. Barn får ganska ofta sina datorgrejor betalda av sina föräldrar, så dom är inte i behov att stjäla dator tillbehör. Men studenter ska betala hyra, böcker, mat, el, vatten och då har man inte mycket pengar kvar till datorer.
Jag har ingen statistik som backar upp det jag säger, som sagt, men jag har en ganska bra koll på hur barn och studenter har det.

Permalänk

Var där förra året, inget hände. Bara prata med de som sitter nära och säg till att de ska ha koll när ni är borta

Visa signatur

Chassi: Corsair 650D | Processor: Intel i5 2500K 4.4 GHz| Processorkylare: Corsair H80 | RAM: Corsair 8GB 1600MHz VENGEANCE | Grafikkort: XFX Radeon 6970 Crossfire | Nätaggregat: Corsair AX1200
Skärm: Samsung S27A950D | Tangentbord: Razer Lycosa | Mus: Razer Deathadder Respawn (Lefthand edition) | Musmatta: Razer Goliathus

Permalänk

Tänkte också åka dit för första gången och kommit på idén att skaffa en stålvajer som går runt allting.

Visa signatur

Gigabyte GA-z97x-gaming 3 | Intel i5 4690k 3.5ghz | Radeon R9 280x | XFX 650W | 8GB Dominator

Inet gratis frakt
PSU Calculator

Permalänk
Medlem

Är nog bäst att ha någon som alltid sitter vid datorerna om ni drar ett gäng. För det är väldigt enkelt att ta något om ni tänker efter

(Detta ska INTE anses som en uppmaning att testa eller pröva denna eller liknande metoder!)
I princip bara stå och kolla vilka som kommer in i grupper och sedan vänta på ett läge när alla är borta och slå till, alla runtomkring kommer ju inte bry sig då de inte känner er och antar att personen på den platsen ska åka hem om en skärm blir tagen etc.

Nu kanske jag framstod som någon med erfarenhet utav detta men det är jag inte.

Ville bara upplysa folk om hur väldigt enkelt man gör det för tjuvarna om man lämnar sina saker obevakade.

Visa signatur

You have earned my respect and my friendship.

Permalänk
Medlem

Jag har varit på Dreamhack fyra gånger och suttit i D-Hallen en gång och suttit i B-Hallen dom andra tre gångerna, och jag har aldrig råkat ut för någon stöld
Tips är att ta med hänglås och lås fast alla sladdar i varandra, kom på smarta idéer så går sånt att undvika

Visa signatur

Bildskärm: Acer 27" WQHD 170Hz 2560x1440
Datorsystem: AMD Ryzen 3600 @4.0GHz - Nvidia RTX 3060 - ASUS TUF GAMING X570-PLUS - NZXT H440 Blue
Övrigt: Corsair K95 RGB - Corsair Scimitar - Corsair VOID Wireless

Permalänk
Medlem

Jag har varit på DH 4 gånger och enligt min erfarenhet beror det väldigt mycket på vart man sitter.
Varken jag, eller någon av mina kompisar som varit där med mig har fått något stulet även fast alla ibland varit och sovit samtidigt.
Vi har dock alltid suttit långt in i raderna, aldrig ute vid någon kant, alla som varit på dh vet att det är jobbigt att vandra fram och tillbaks i raderna där man sitter och eftersom det många gånger är tillfället som gör tjuven så är det inte så många som orkar knalla in och ut ur alla rader hela tiden och så saker, och dom som sitter bredvid kommer i regel inte våga för det är mycket lättare att upptäcka ifall ens saker är bort och ligger vid grannen, eller bara bakom en.

Men att sätta fast grejer med buntband eller att sova i skift är alltid bra att göra i alla fall, och är du orolig, så ta med mus och tangentbord till sovsalen när du sover.
har du bärbar dator se till att låsa fast den

Visa signatur

Dator || H440 Black Edition || Asus ROG MaximusVII || i7 4790K @ 4.5GHz, Noctua NH-D15 Kylare || MSI GTX 980ti Gaming 6GB || 16GB G-Skill 1866 1.5v || Corsair RM 850W || Samsung EVO 256GB, Crucial M4 256GB ||

Permalänk
Medlem

Varför skulle man vilja lämna sin dator vid ett lan?

Visa signatur

ASUS Sabertooth Z87, Intel Core i7-4770K, Corsair Vengeance LP DDR3 2x8GB, EVGA GeForce GTX 980, Samsung 850 evo 500gb ssd, Fractal Design Define R4, Corsair HX 1000W, Dell u3011 30" 2560x1600, fråga gärna om du undrar om något i min profil, hjälper gärna till om jag kan...
Hjultomtenz i BF4

Permalänk
Medlem

Jag blev av med en mus en gång så jag stölder förekommer. Som thorsama säger så är det att föredra och vara ett gäng som turas om att vakta. Även när ni ska sova så är det bra om någon stannar uppe. eller så kan du vara hardcore och stanna uppe hela tiden. gjorde de en gång när man var ung och dum. Fy fan va trött jag var sen.

Visa signatur

Corsair Crystal 280X Chassi// AMD Ryzen 5800X3D// PowerColor RX 6900 XT// Corsair 3200Mhz 64GB// Asus X570-I // Corsair AX 760W // Samsung 960 EVO 250GB Nvme SSD // Samsung 980 PRO 2TB Nvme SSD // Samsung 850 EVO 1TB SSD //Samsung Odyssey Neo G9 // Windows 11 Pro X64

Permalänk
Medlem
Skrivet av Balbuto:

Varför skulle man vilja lämna sin dator vid ett lan?

Kan vara gött med sömn när det gäller 4 dagar, eller äta kan ju vara gott ibland med

Visa signatur

You have earned my respect and my friendship.

Permalänk
Medlem

Som flera skrivit innan, snacka med de runt om. Alt om ni är flera turas om att sitta kvar. Det finns ett hål i nästan varje bordsskiva, skaffa en lås vajer som du fäster i bordet. Sedan sätter du låsen i skärmen och i mitt fall passade låset i grafikkortets utstansade utblås. Tangentbord och mus lås fast dessa med ex ett hänglås som fästs med vajern. Sedan lämna inte telefon o dyligt utan uppsikt. Tillfället gör tjuven.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

ett tips är att ta med lite buntband och buntaihop sladdarna till tangentbord, mus, skärm och alltihop, överdriv gjärna så pallar nog ingen tattare hålla på de gör jag iaf

Permalänk

En annan stilla undran, hur säkert är det då att ta med en bärbar dator då den av självklara skäl skulle vara väldigt lätt att knycka? Någon här som själv har/brukar ha bärbar på DH?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeuxlarsson:

En annan stilla undran, hur säkert är det då att ta med en bärbar dator då den av självklara skäl skulle vara väldigt lätt att knycka? Någon här som själv har/brukar ha bärbar på DH?

Finns lås till laptops och finns oftast ett litet hål på sidan av laptops där man kan låsa fast den, med ett sådant här speciellt lås

t.ex ett sådant här: http://media.conrad.com/m/9000_9999/9700/9760/9768/976882_LB_...

för 100kr är det lätt värt att ej bli av med den

Permalänk
Testpilot

jag har varit på DH många gånger och inte fått nått snott men däremot fick min brorsa ett spel snott som han glömde framme liggandes ovanpå datorn.

När man går ifrån sin plats är det bra att alltid lägga undan alla lösa grejer under bordet, troligtvis har du med dig en väska eller nått in i hallen där du har datortillbehör eller datorer så släng ner allt löst i den när du går. Saker som ligger löst och obevakat är väldigt enkelt att sno och vissa har svårt att hålla sig när de ser en chans till gratis saker så som spel och trådlösa möss. Det går även att bara lägga in sakerna på lastpallarnas (som borden är byggda av) kanter.

Som nån sagt tidigare så tror jag även platsen spelar roll, sitter man på de yttre platserna vid de stora gångarna tror jag man har väldigt mycket större chans att bli av med grejer.

De flesta som är på DH är ju dock där för att ha skoj och har man med sig sina egna grejer förstår man nog hur tråkigt det vore att bli av med dem och håller då inte på med sånt skit som att stjäla andras saker.

En bra sak man kan göra för att skrämma bort skumma typer är att visa tydligt att man ser dem, om någon går omkring på din rad och ser ut att spana efter saker att sno så fråga bara vänligt "letar du efter något?" så de vet att du uppmärksammat dem och att du troligtvis även kommer ihåg dem ifall något visar sig saknas senare.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr_Johan1995:

Tjena, jag ska till dh winter 2011 förstagången och jag undrar om någon har varit med om några stölder där? Om man kan lämna datorn med tangentbord och mus framme eller om man ska ta med sig det? //Johan

Dude, jag lämnade en laptop helt olåst på DHS10, inget snott. Men köp lås och se till att gömma saker som lätt kan tas, kom igen, tillfället gör tjuven.

Visa signatur

Ingen part kan vinna eller förlora en diskussion, då en diskussion är för gruppens gemensamma utveckling kring ett ämne.
►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Medlem

De där stålvajrarna ni snackar om klipps av med en sidavbitare på en sekund, tro mig, jag har provat ett gäng pga stölder i en butik jag jobbar i och vi ville se hur säkra de där vajrarna är..de är inte värda mer än för syns skull, tänk på det!
Butiken blev av med 2 laptops på detta vis, pga övertro på de fina dyra vajrarna, plus att det ofta är simpelt att bryta loss dem tydligen från vissa laptops också

Visa signatur

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Permalänk
Medlem
Skrivet av godspeed:

De där stålvajrarna ni snackar om klipps av med en sidavbitare på en sekund, tro mig, jag har provat ett gäng pga stölder i en butik jag jobbar i och vi ville se hur säkra de där vajrarna är..de är inte värda mer än för syns skull, tänk på det!
Butiken blev av med 2 laptops på detta vis, pga övertro på de fina dyra vajrarna, plus att det ofta är simpelt att bryta loss dem tydligen från vissa laptops också

Det ser ju inte misstänkt ut

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Det ser ju inte misstänkt ut

---------------
För att förklara närmare för den som inte hajade;)
Vi köpte ett gäng olika av dessa, och provade att klippa av dem och det var skrämmande lätt, oavsett vad de utlovade:(

Funderade på att sätta gunnebostängsel runt dem med såntdär elstängselaggregat som bönderna har till kossorna -FFZZZZZZ! AJJE!^^

Visa signatur

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Permalänk
Medlem

Överfallsalarm kanske skulle vara något att fästa i USB/PS-kablarna och sedan fästa dem i chassit också. Om någon försöker dra ut dem så låter det helvete Även om det redan är rätt mycket ljud på DH. Det är ju speciellt ett ljud som tillför sig blickar iaf

Visa signatur

Intel Core i5 4670K | Noctua NH-D14 | MSI Z87 G-45 Gaming | Kingston 1600mhz 4x4gb | Asus Turbo 1060 6Gb | Samsung 840 Evo 250gb | Intel 520 Series 240gb | Western Digital caviar black 1Tb | Fractal Design Define R4 Black Pearl | Corsair 750HX | Win 10 64bit | Philips 273E 1920x1080 | Logitech G900 | Razer Blackwidow | Sennheiser PC360 G4me | Samsung Galaxt S9+ |

Permalänk

Vilken hall är roligast att sitta i?

Permalänk
Entusiast

Förjävligt att folk stjäl på DH.
Mmm drygt.

Visa signatur

EVGA GTX 1080 Ti | Intel Core i9-9900K | Fractal Design Celsius S24 | ASUS ROG Strix Z390-I | 32 GB DDR4 @3200Mhz | Corsair SF750 | Samsung 970 Evo Plus 1 TB (M.2) | Crucial MX 500 & 300 1TB (2,5") | Louqe Ghost S1 Ash | AOC AGON AG271QG, Eizo Foris FS2333 & TCL 75EP660 | Windows 11 64-bit

Permalänk
Skrivet av Chunt:

Har blivit bestulen på mus en gång för två år sedan. Lärde mig trixet att limma fast mus/tangentbord i USB-porten efter den historian och sedan dess har folk lämnat mina grejer i fred. Lägg inte saker som är lätta att sno lättillgängligt så går det nog bra.

Så de sitter allså fast där nu? Du tänkte aldrig byta mus? Eller trollade du bara och hoppades att någon skulle vara dum nog att limma fast en mus i ett moderkort?

Skrivet av Balbuto:

Varför skulle man vilja lämna sin dator vid ett lan?

För att lanet håller på i fyra dagar. Förresten så händer det alldeles för mycket på DH för att man ska sitta vid datorn hela tiden. När man betalar 900 spänn för att komma in så kan man ju inte sitta och uggla vid datorn som man lika gärna skulle ha gjort hemma!

Permalänk

Mitt chassi Coolermaster Sniper har inbyggd kabeldragning för mus/t-bord/headset osv. Sen är det bara att låsa med ett hänglås.

Om du lanar mycket kanske det är dags att skaffa nytt chassi.

Har aldrig testat detta själv med Sweclockers tog upp det i sin recension kom jag ihåg!

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem

hyr big black boykin

OnT, har hört att graffekort och sånt har blivit stulet så se till och ha koll över dina grejer hela tiden :D, ha gärna lösen på bios osv ^^

Visa signatur

http://ninite.com/ - Perfekt vid ominstallation av windows.