Konsten att få nätverks adaptrar att jobba tillsammans!

Permalänk
Medlem

Konsten att få nätverks adaptrar att jobba tillsammans!

Hejsan

Min raid array dog för ett tag sedan och det slutade med att jag fick betala över 20.000kr för att rädda den.... ALLDRIG igen... så nu skall byggas två nya system som ser till att det aldrig händer igen...

Jag skall inte börja låtsas att ni bryr er om vad för grejjer jag ska köpa hit och dit..

Min fråga handlar om nätverks hastighet, vilket jag igentligen borde kunna lära min ifrån skolan.. (teknik och nätverks linje)

Mina senaste tre moderkort jag köpt till vanliga desktop riggar har haft 2st gigabit portar.. Jag brukar "brygga" adaptrarna i windows 7 för att lättare hålla lite koll,

Men blir det någon slags prestanda höjning över huvud taget?

Jag har läst lite om LAGG och Round Robin osv men vad jag förstår så är det bara felsäkerhet man är ute efter i de fallen.. I mina nya riggar kommer det MINST vara 4st intel pro gigabit portar så jag skulle vilja veta mera om hur det faktiskt funkar med hur de jobbar tillsammans?

Det gäller främst i Linux miljö, det blir ubuntu sedan freenas uppepå.. men sådana konfigs kanske går att förstå lättare i windows miljö?

Är max överförings hastighet för gigabit 125mb per sekund? jag trodde det var 200mb per sekund..

Fråga på bara om jag var otydlig på något

MVH // Kevin

Visa signatur

Familj - Vänner - Datorer - Öl

Permalänk
Medlem

125 megabyte per sekund är korrekt. 1000/8 (gigabit vs megabyte).

Oftast används de för redundans tror jag, att en ligger passiv medan den primära jobbar. Kör du virtuell miljö kan du ju bestämma vilken nätverksport som ska kopplas till vilken virtuell maskin, men lastbalansering tvivlar jag på att de stödjer.

Visa signatur

CCNP R/S + SPCOR, NSE7 (emeritus)